Màster Propi en Addicció al Joc: Fonaments Teòrics, Prevenció i Tractament Psicològic

1a Edició - Codi 20531010

Dades generals

Curs acadèmic: Curs 2020/2021

Tipus de curs: Màster Propi

Nombre de crèdits: 60.00 Crèdits ECTS

Preinscripció al curs: Hasta el 30/09/2020

Data inici: Octubre 2020

Data fi: Desembre 2021

Matrícula: 975 € (import preu públic)

Requisits d'accés:

La docencia se adaptará a los requisitos que vengan establecidos por reglamento Estatal y por las directrices que indique nuestra Universidad (presencial, semipresencial u on-line) que tiene la potencia suficiente para realizar esta transformación sin menoscabo de la calidad docente

Modalitat: Semipresencial

Horari i Lloc d'impartició

Lloc d'impartició: Semipresencial

Horari: Semipresencial,

Més informació

Objectius del curs

A més dels riscos ja esmentats del joc patològic, cal esmentar que existeixen molt pocs programes sobre la prevenció que es fonamenten científicament i es basen en l'evidència. D'altra banda, la prevenció de l'addicció al joc només s'aborda pel programa Ludens així com en el Diploma d'Expert: Addicció al Joc i Addiccions Comportamentals de la Facultat de Psicologia de la nostra Universitat. Per tot això, en tractar-se d'un tema que ha anat adquirint una rellevància cada vegada major, conjuminat a la demanda de professionals qualificats i dedicats a la prevenció de les addiccions, el Màster Propi en Addicció al joc s'ha convertit en una eina de formació de gran importància.

D'aquesta forma, el Màster Propi en Addicció al joc inclou informació valuosa, completa i pràctica per als professionals de la salut interessats a especialitzar-se en aquesta àrea de coneixement. Per a això s'inclouen fonaments teòrics, prevenció i tractament psicològic com a mitjans per a donar solució a les necessitats a través d'una formació especialitzada on s'aborden a profunditat els factors de risc i prevenció d'addicció al joc, dotant d'eines per a implementar el programa Ludens en cercles escolars i comunitaris.

Leer más

Objectius professionals

La ludopatia, coneguda com a addicció al joc, joc patològic o trastorn de joc, es tracta d'un problema de salut que afecta el 0,72% de la població a Espanya. Els avanços tecnològics també estan generant un augment d'aquesta xifra, a causa de les noves modalitats de joc online, i ho estan convertint en un problema sociosanitari que afecta sobretot la població juvenil i adolescent. En aquest sentit, la Universitat de València, en atenció a les necessitats de la població universitària i de la societat en el seu conjunt, presenta una nova edició del Màster Propi en Addicció al joc: fonaments teòrics, prevenció i tractament psicològic.

Aquesta addicció afecta a nivell social i són precisament les condicions socials les que determinaran la magnitud del problema. S'ha observat una proliferació de tipus i llocs de joc online des de la seua legalització a través de la Llei 13/2011 de regulació del joc, la qual cosa ha ocasionat un augment en la seua prevalença, principalment en adolescents, joves i adults joves. A més, l'addicció al joc implica greus conseqüències a la família, tant a nivell econòmic com en les relacions. Tot això sense comptar amb l'afectació sanitària, que d'acord amb l'OMS i l'Associació Estatunidenca de Psiquiatria, el joc patològic es considera una malaltia mental. Tots aquests factors fan necessària la creació d'una especialitat per als professionals de la salut i per a això existeix el Màster Propi en Addicció al joc.

Leer más

Solicita información

He llegit i accepto la informació proporcionada sobre protecció de dades i Política de Privacitat de ADEIT.

Consento rebre informació sobre els títols propis de la Universitat de València.

Todos los campos son obligatorios

El formato de teléfono es incorrecto

El formato de correo electrónico es incorrecto

Mensaje recibido correctamente. Nos pondremos en contacto con usted lo antes posible

Error en el envío. Póngase en contacto con nosotros mediante correo electrónico

Debe aceptar la política de privacidad de ADEIT.

Responsable: Universitat de València. Edifici del Rectorat. Av. Blasco Ibáñez, 13. 46010-València.
Delegat de Protecció de Dades: D. Javier Plaza Penadés lopd@uv.es
Finalitat: Enviar informació rellevant de cursos de postgrau.
S'obtenen perfils a fi de personalitzar el tracte conforme a les seves característiques o necessitats i poder així dirigir-li les novetats més convenients.
Legitimació: Per a l'enviament d'informació sobre els títols propis de la Universitat de València la base de legitimació és el consentiment de l'interessat.
Destinataris: Fundació Universitat-Empresa de Valéncia and Universitat de València
Termini: Les dades de l'Usuari seran conservats fins que sol·liciti la seva baixa, s'oposi o revoqui el seu consentiment.
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades així com altres drets com s'explica a la informació addicional.
Amplieu informació: www.adeituv.es/politica-de-privacidad.

SI, ENVIA
 
Imprimir la informaciò
 
Ajudes / Beques
FAQS