Array
(
[CODIGO] => 22421090
[EDICION] => 1
[SITUACION] => Aprobado
[SITUACION_BIS] => Iniciado
[MATRICULA] => 1900
[MATRICULA_2] => 0
[MATRICULA_3] => 0
[HORAS] => 60.00
[FECHA_INICIO] => 19/10/2022
[FECHA_FIN] => 23/06/2023
[LUGAR] => Online
[NOMBRE_EMPRESA_ORGANIZADOR] => Departament de Teoria de l'Educació
[FECHA_FIN_PREINSCRIPCION] => 14/10/2022
[AREA] => 4
[NOMBRE_EMPRESA_PATROCINADO] =>
[NOMBRE_EMPRESA_COLABORADOR] =>
[OBSERVACIONES_PREINSCRIPCION] =>
[TIPO_DOCENCIA] => A distancia
[TIPO_DOCENCIA_1] => 3
[TIPO_DOCENCIA_2] => On-line
[AULA_VIRTUAL_ADEIT] => 0
[TIPO_CURSO] => Postgrado
[TIPO_CURSO_1] => Título Propio de Pos
[DIRECCION_URL] =>
[AÑO_CURSO] => 34
[URL_VIDEO] =>
[URL_FACEBOOK] =>
[URL_TWITTER] =>
[META_TITLE] =>
[META_DESCRIPTION] =>
[META_KEYWORDS] =>
[DIRECCION_CURSO_CORTO] => intervencion-riesgo-desproteccion
[GESTOR_NOMBRE] => Emilio
[GESTOR_APELLIDOS] => Hernández Núnez
[GESTOR_EMAIL] => emilio.hernandez@fundacions.uv.es
[ADMINISTRATIVO_NOMBRE] => Jorge
[ADMINISTRATIVO_APELLIDOS] => Bueno
[ADMINISTRATIVO_EMAIL] => jorge.bueno@fundacions.uv.es
[ES_INTERNO] => 1
[EMAIL_EXTERNO] => informacion@adeituv.es
[PREINSCRIPCION_WEB] => 0
[URL_AULA_VIRTUAL] =>
[OFERTADO_OTRO] => 0
[ID_CURSO_OFERTADO] => 0
[DESCRIPCION_OFERTADO] =>
[TELEFONO_EXTERNO] => 96 160 3000
[MATRICULA_PDTE_APROBACION] => 0
[ID_IDIOMA] => 4
[area_curs] => Àrea de Ciències de l´Educació
[NOMBRE_CURSO] => Màster de Formació Permanent en Intervenció especialitzada amb famílies, infància i adolescència en contextos de risc i desprotecció
[TITULACION] => Màster de Formació Permanent
[HORARIO] => Divendres de 16'30-19'30h. i dissabtes de 9'00-14'00h i de 15'30-19'30h,
[REQUISITOS_TITULACION] => Llicenciats o Graduats en Pedagogia, Educació Social, Psicopedagogia, Magisteri, Treball Social, Psicologia i altres titulacions.
Estudiants als quals els quede menys d'un 10% per a obtindre el títol dels graus abans referits, condicionat a l'obtenció del títol en el mateix any acadèmic.
Professionals amb titulació universitària d'aquests àmbits
[REQUISITOS_OTROS] =>
[ARG_VENTA] => Parlar hui de família exigeix, almenys des de l'àmbit professional i acadèmic, entendre-la no sols com el nucli fonamental en el qual s'estructura la societat sinó com la matriu bàsica del procés de civilització, en la mesura en què es constitueix en l'espai protagonista del procés educatiu de la persona, en l'eix principal de la construcció social de les identitats i la formació d'un sistema de valors.
És evident que, en l'actualitat, els profunds canvis socials, polítics, econòmics i culturals han provocat una profunda transformació del propi concepte de família, la qual cosa ha generat l'aparició d'una pluralitat de formes familiars, amb diferents formes d'organització.
D'altra banda, a l'ésser la família un sistema obert, en constant evolució, existeixen diverses etapes al llarg del seu cicle vital que travessen moments de crisis i equilibri que requereixen adaptació per part dels seus membres i intervencions de tota mena perquè els possibles problemes no interferisquen en el seu procés vital.
Les problemàtiques familiars es troben en continu canvi i requereixen una especialització i renovació continuada de la pràctica professional. Per això, és necessari formar especialistes en l'àmbit de la família i infància per a oferir-los les competències i habilitats específiques per al seu desenvolupament professional i adequar les tècniques d'intervenció a les problemàtiques.
Aquest és el principal objectiu del Màster de Formació Permanent en Intervenció especialitzada amb famílies, infància i adolescència en contextos de risc i desprotecció; formar professionals per a donar una resposta ràpida a les demandes de les famílies i infància actuant en la prevenció, atenció i tractament de les situacions de crisis i desestructuració familiar.
Per què estudiar el Màster de Formació Permanent en Intervenció especialitzada amb famílies, infància i adolescència en contextos de risc i desprotecció
El Màster de Formació Permanent en Intervenció especialitzada amb famílies, infància i adolescència en contextos de risc i desprotecció ofereix un complet programa per a professionals interessats en aquest sector poblacional. En l'actualitat, tant famílies, com a xiquets i adolescents viuen situacions de maltractament, ja siga físic, sexual o psíquic. Però també són víctimes de situacions de risc i desprotecció.
L'actuació amb les famílies requereix una preparació que capacite per a la detecció del problema, la seua compressió, l'elaboració de plans d'intervenció adaptats, així com la derivació a recursos, la qual cosa possibilita una atenció integral i ajustada a les necessitats de cada cas en particular.
Tan important com conéixer les tècniques i estratègies d'intervenció és que els professionals coneguen els criteris i el protocol de derivació dels recursos disponibles per a una atenció més adequada a les circumstàncies i necessitats de cada família.
En aquest sentit, el Màster de Formació Permanent en Intervenció especialitzada amb famílies, infància i adolescència en contextos de risc i desprotecció ofereix formació en plans d'intervenció amb les estratègies més adequades per a cada cas en particular, on es recullen les estratègies a seguir, que han d'incloure necessàriament uns objectius a aconseguir ajustats a les necessitats de la família.
[ARG_VENTA2] => On estudiar el Màster de Formació Permanent en Intervenció especialitzada amb famílies, infància i adolescència
La Universitat de València, amb aqueixa importància que sempre ofereix a la societat, es preocupa també per oferir opcions acadèmiques relacionades a sectors vulnerables. Ofereix llavors el Màster de Formació Permanent en Intervenció especialitzada amb famílies, infància i adolescència dirigit a professionals de la salut mental, educadors i treball social.
La finalitat és formar professionals que tinguen diverses opcions d'aplicar els seus coneixements en diferents àmbits. Des d'Equips Específics d'Intervenció en Infància i Família (*EEIIA), els relacionats amb trobada familiar, acolliment, protecció a la infància, fiscalia de menors, coordinadors de criança, mediadors familiars. Però també a perits judicials, atenció a agressions sexuals, orientació, atenció primària bàsica, terapeutes i psicoterapeutes familiars, psiquiatres i també educadors.
Quins són els objectius del Màster de Formació Permanent en Intervenció especialitzada amb famílies, infància i adolescència
General:
- Capacitar per a l'anàlisi, la planificació i la intervenció en contextos familiars en els quals existisquen xiquets, xiquetes o adolescents en situació de risc o desprotecció.
Específics:
- Oferir una visió global de les característiques del sistema familiar (estructura, dinàmica relacional, rols i normes familiars, etc.) que permeta un major coneixement de la complexitat de les relacions intrafamiliars i del seu funcionament.
- Establir des d'un marc jurídic la descripció dels principals recursos i espais per a l'atenció a la família i infància.
- Proporcionar al professional des d'un context teoricopràctic les eines i estratègies de treball específiques i adequades en l'àmbit de la família, infància i adolescència.
- Aprofundir en l'abordatge de problemàtiques específiques que afecten les famílies i als diferents membres que les componen.
- Dotar a l'alumne/a de les competències necessàries per a desenvolupar una adequada pràctica professional en l'àrea de la família, infància i adolescència.
[AÑO_CURSO_DESC] =>
[MODALIDAD_EVALUACION] => La metodologia en línia permet adquirir i intercanviar coneixements independentment del moment i del lloc, acostant l'experiència d'aprenentatge a l'alumnat i adaptant-la a les seues necessitats i disponibilitat horària.
A través de l'Aula Virtual es desenvolupen continguts teòrics i pràctics impartits per professionals especialistes en el tema amb àmplia experiència professional i formativa.
La metodologia utilitzada està planificada a fi d'aconseguir un aprenentatge integral i significatiu, incloent:
- Lliçó magistral participativa
- Resolució de problemes
- Aprenentatge cooperatiu
- Exposició, anàlisi i debat de casos reals
- Simulació de casos, joc de rol
L'alumnat tindrà a la seua disposició tot el material didàctic que conforma el programa de cadascuna de les tres assignatures en les quals s'estructura el Màster, desenvolupades en 17 Unitats Temàtiques en les quals es recullen les principals problemàtiques en la intervenció amb família, infància i adolescència.
Durant tot el temps en el qual es desenvolupa la formació, l'alumnat comptarà amb l'assessorament que precise a través del professorat responsable, o en el seu cas, amb els/les professors/és de les Unitats Temàtiques, amb la finalitat de resoldre els possibles dubtes o consultes que puguen sorgir, així com facilitar el procés d'ensenyament-aprenentatge. Si bé es parteix de la capacitat d'autogestió de l'alumnat, el suport acadèmic-professional brindarà una experiència formativa en la qual l'acompanyament i l'orientació personalitzada es converteixen en un dels principals eixos de la metodologia.
[MODALIDAD_EVALUACION2] =>
[OBSERVACION_MATRICULA_1] =>
[OBSERVACION_MATRICULA_2] =>
[OBSERVACION_MATRICULA_3] =>
[SALIDA_PROFESIONAL] => - Equips Específics d'Intervenció en Infància i Família (EEIIA)
- Punts de Trobada Familiar
- Entitats d'Acolliment
- Peritatges judicials
- Recursos de protecció a la Infància
- Equip tècnic de fiscalia de menors
- Serveis especialitzats d'atenció a agressions sexuals
- Departaments d'orientació
- Equip d'atenció primària bàsica
- Professorat especialitzat en la matèria
- Coordinadors de criança
- Mediadors familiars
- Terapeutes i psicoterapeutes familiars
- Psiquiatres
- Educadors
[ANO_CURSO_DESC] => Curs 2022/2023
[programa] => Array
(
[0] => Array
(
[CODIGO_CURSO] => 22421090
[AÑO_CURSO] => 34
[CODIGO] => 1
[NOMBRE_MATERIA] => La intervenció en l'àmbit de la família i la infància des del paradigma dels bons tractes
[NOMBRE_MATERIA_VAL] => La intervenció en l'àmbit de la família i la infància des del paradigma dels bons tractes
[DESCRIPCION] => programa || programa2 || programa3
[DESCRIPCION1] => 1.1. La família com a context per a la promoció del benestar de la infància i adolescència. La protecció infantil en la normativa vigent
1.2. Les competències parentals: funcions, capacitats i habilitats des del paradigma dels bons tractes
1.3. Inclinació, trauma complex i trastorns mentals a conseqüència d'experiències primerenques adverses
1.4. Impacte dels maltractaments en el neurodesenvolupament en la infància i adolescència
1.5. La dissociació infantil en els processos de traumattizació en xiquets, xiquetes i adolescents
[DESCRIPCION2] =>
[DESCRIPCION3] =>
[DESCRIPCION1_VAL] => 1.1. La família com a context per a la promoció del benestar de la infància i adolescència. La protecció infantil en la normativa vigent
1.2. Les competències parentals: funcions, capacitats i habilitats des del paradigma dels bons tractes
1.3. Inclinació, trauma complex i trastorns mentals a conseqüència d'experiències primerenques adverses
1.4. Impacte dels maltractaments en el neurodesenvolupament en la infància i adolescència
1.5. La dissociació infantil en els processos de traumattizació en xiquets, xiquetes i adolescents
[DESCRIPCION2_VAL] =>
[DESCRIPCION3_VAL] =>
[ORDEN] => 1
)
[1] => Array
(
[CODIGO_CURSO] => 22421090
[AÑO_CURSO] => 34
[CODIGO] => 2
[NOMBRE_MATERIA] => Eines, estratègies i tècniques per a la intervenció
[NOMBRE_MATERIA_VAL] => Eines, estratègies i tècniques per a la intervenció
[DESCRIPCION] => programa || programa2 || programa3
[DESCRIPCION1] => 2.1. Estratègies d'intervenció familiar I: Orientació
2.2. Estratègies d'intervenció familiar II: Teràpia
2.3. Estratègies d'intervenció familiar III: Mediació/*Coparentalidad
2.4. Tècniques d'intervenció en l'abordatge de problemàtiques en contextos familiars amb xiquets, xiquetes i adolescents
2.5. Mètodes de recollida i anàlisi d'informació per a l'avaluació del cas
2.6. El Pla d'intervenció socioeducatiu familiar. Elaboració i implementació
[DESCRIPCION2] =>
[DESCRIPCION3] =>
[DESCRIPCION1_VAL] => 2.1. Estratègies d'intervenció familiar I: Orientació
2.2. Estratègies d'intervenció familiar II: Teràpia
2.3. Estratègies d'intervenció familiar III: Mediació/*Coparentalidad
2.4. Tècniques d'intervenció en l'abordatge de problemàtiques en contextos familiars amb xiquets, xiquetes i adolescents
2.5. Mètodes de recollida i anàlisi d'informació per a l'avaluació del cas
2.6. El Pla d'intervenció socioeducatiu familiar. Elaboració i implementació
[DESCRIPCION2_VAL] =>
[DESCRIPCION3_VAL] =>
[ORDEN] => 2
)
[2] => Array
(
[CODIGO_CURSO] => 22421090
[AÑO_CURSO] => 34
[CODIGO] => 3
[NOMBRE_MATERIA] => L'abordatge de problemàtiques específiques des de la pràctica del professional de la intervenció.
[NOMBRE_MATERIA_VAL] => L'abordatge de problemàtiques específiques des de la pràctica del professional de la intervenció.
[DESCRIPCION] => programa || programa2 || programa3
[DESCRIPCION1] => 3.1. La intervenció amb NNA víctimes de maltractaments: trauma, inclinació i resiliència
3.2. Mindfulness i teràpia de joc per a l'abordatge de l'abús sexual infantil
3.3. La violència de gènere i el seu impacte en els fills i filles
3.4. Intervencions centrades en el vincle afectiu i suport a la família adoptiva
3.5. Reptes, orientacions i intervenció reparadora en acolliment familiar
3.6. Orientacions educatives en contextos escolars amb NNA amb trastorns d'inclinació
[DESCRIPCION2] =>
[DESCRIPCION3] =>
[DESCRIPCION1_VAL] => 3.1. La intervenció amb NNA víctimes de maltractaments: trauma, inclinació i resiliència
3.2. Mindfulness i teràpia de joc per a l'abordatge de l'abús sexual infantil
3.3. La violència de gènere i el seu impacte en els fills i filles
3.4. Intervencions centrades en el vincle afectiu i suport a la família adoptiva
3.5. Reptes, orientacions i intervenció reparadora en acolliment familiar
3.6. Orientacions educatives en contextos escolars amb NNA amb trastorns d'inclinació
[DESCRIPCION2_VAL] =>
[DESCRIPCION3_VAL] =>
[ORDEN] => 3
)
[3] => Array
(
[CODIGO_CURSO] => 22421090
[AÑO_CURSO] => 34
[CODIGO] => 4
[NOMBRE_MATERIA] => Treball fi de màster. Intervenció especialitzada amb famílies, infància i adolescència en contextos de risc i desprotecció
[NOMBRE_MATERIA_VAL] => Treball fi de màster. Intervenció especialitzada amb famílies, infància i adolescència en contextos de risc i desprotecció
[DESCRIPCION] => programa || programa2 || programa3
[DESCRIPCION1] => Elaboració d'un treball fi de màster
Tutorització com a procés d'aprenentatge
Família, educació i processos evolutius
Protecció al menor
Maltractament infantil i abusos
Trauma infantil
Adolescència i processos educatius
Intervenció especialitzada amb famílies, infància i adolescència
Educador com a tutor de resiliència
[DESCRIPCION2] =>
[DESCRIPCION3] =>
[DESCRIPCION1_VAL] => Elaboració d'un treball fi de màster
Tutorització com a procés d'aprenentatge
Família, educació i processos evolutius
Protecció al menor
Maltractament infantil i abusos
Trauma infantil
Adolescència i processos educatius
Intervenció especialitzada amb famílies, infància i adolescència
Educador com a tutor de resiliència
[DESCRIPCION2_VAL] =>
[DESCRIPCION3_VAL] =>
[ORDEN] => 4
)
)
[professors] => Array
(
[0] => Array
(
[DNI] => emp391859
[NOMBRE_PERSONA] => Sandra
[APELLIDOS] => Baita
[PDI] => 4
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] =>
[CARGO_FACULTAD] =>
[NPI] =>
[EMAIL_FACULTAD] =>
[CARGO_EMPRESA] => Psicóloga. Terapeuta infantil, clínica y supervisora certificada EMDR. Argentina
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
[1] => Array
(
[DNI] => emp257077
[NOMBRE_PERSONA] => Jorge
[APELLIDOS] => Barudy Labrin
[PDI] => 4
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] =>
[CARGO_FACULTAD] =>
[NPI] =>
[EMAIL_FACULTAD] =>
[CARGO_EMPRESA] => Médico Psiquiatra, Psicoterapeuta y Terapeuta Familiar. IFIV- EXIL. Barcelona
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
[2] => Array
(
[DNI] => uni28665
[NOMBRE_PERSONA] => María del Carmen
[APELLIDOS] => Bellver Moreno
[PDI] => 1
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] =>
[CARGO_FACULTAD] => Doctora en Educación. Departament de Teoria de l'Educació. Universitat de València
[NPI] => H1238
[EMAIL_FACULTAD] => mabellmo@uv.es
[CARGO_EMPRESA] =>
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
[3] => Array
(
[DNI] => emp391877
[NOMBRE_PERSONA] => Rafael
[APELLIDOS] => Benito Moraga
[PDI] => 4
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] =>
[CARGO_FACULTAD] =>
[NPI] =>
[EMAIL_FACULTAD] =>
[CARGO_EMPRESA] => Médico Psiquiatra, Terapeuta Familiar y de Pareja. Donostia-San Sebastián
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
[4] => Array
(
[DNI] => emp236837
[NOMBRE_PERSONA] => José Javier
[APELLIDOS] => Bou Piquer
[PDI] => 4
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] =>
[CARGO_FACULTAD] =>
[NPI] =>
[EMAIL_FACULTAD] =>
[CARGO_EMPRESA] => Psicólogo Terapeuta Familiar. Coordinador DICTIA. Valencia
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
[5] => Array
(
[DNI] => uni38210
[NOMBRE_PERSONA] => Esther
[APELLIDOS] => Ciscar Cuñat
[PDI] => 1
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] =>
[CARGO_FACULTAD] => Doctora en Educación. Departament de Teoria de l'Educació. Universitat de València
[NPI] => M0075
[EMAIL_FACULTAD] => esciscu@uv.es
[CARGO_EMPRESA] =>
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
[6] => Array
(
[DNI] => emp391860
[NOMBRE_PERSONA] => Maryorie
[APELLIDOS] => Dantagnan Dantagnan
[PDI] => 4
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] =>
[CARGO_FACULTAD] =>
[NPI] =>
[EMAIL_FACULTAD] =>
[CARGO_EMPRESA] => Psicóloga especialista en trauma infantil y adolescente y Pedagoga IFIV-EXIL. Barcelona
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
[7] => Array
(
[DNI] => emp256317
[NOMBRE_PERSONA] => María Lorena
[APELLIDOS] => del Hierro Sánchez
[PDI] => 4
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] =>
[CARGO_FACULTAD] =>
[NPI] =>
[EMAIL_FACULTAD] =>
[CARGO_EMPRESA] => Abogada especializada en Derecho de Familia. Mediadora Familiar. Coordinadora del Centro de Mediación del COPYPCV. Valencia
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
[8] => Array
(
[DNI] => emp45814
[NOMBRE_PERSONA] => Alicia
[APELLIDOS] => Fabregat Rodríguez
[PDI] => 4
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] =>
[CARGO_FACULTAD] =>
[NPI] =>
[EMAIL_FACULTAD] =>
[CARGO_EMPRESA] => Psicóloga. Mancomunitat Camp del Túria. Valencia
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
[9] => Array
(
[DNI] => uni70080
[NOMBRE_PERSONA] => María José
[APELLIDOS] => Galvis Doménech
[PDI] => 1
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] =>
[CARGO_FACULTAD] => Doctora en Educación. Departament de Teoria de l'Educació. Universitat de València
[NPI] => M6581
[EMAIL_FACULTAD] => galdoma@uv.es
[CARGO_EMPRESA] =>
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
[10] => Array
(
[DNI] => emp391858
[NOMBRE_PERSONA] => Anabel
[APELLIDOS] => González Vázquez
[PDI] => 4
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] =>
[CARGO_FACULTAD] =>
[NPI] =>
[EMAIL_FACULTAD] =>
[CARGO_EMPRESA] => Médico Psiquiatra y Psicoterapeuta especialista en trauma. Santiago de Compostela
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
[11] => Array
(
[DNI] => emp400133
[NOMBRE_PERSONA] => José Luis
[APELLIDOS] => Gonzalo Marrodán
[PDI] => 4
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] =>
[CARGO_FACULTAD] =>
[NPI] =>
[EMAIL_FACULTAD] =>
[CARGO_EMPRESA] => Psicólogo Especialista en Psicología Clínica y Traumaterapia infantil y adolescente. Centro Lotura. Donosti-San Sebastián
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
[12] => Array
(
[DNI] => emp391880
[NOMBRE_PERSONA] => Cristina
[APELLIDOS] => Herce Sellan
[PDI] => 4
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] =>
[CARGO_FACULTAD] =>
[NPI] =>
[EMAIL_FACULTAD] =>
[CARGO_EMPRESA] => Psicóloga especialista en acogimiento familiar. Centro Lauka. Donostia-San Sebastián
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
[13] => Array
(
[DNI] => emp21668
[NOMBRE_PERSONA] => Flor
[APELLIDOS] => Hoyos Alarte
[PDI] => 4
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] =>
[CARGO_FACULTAD] =>
[NPI] =>
[EMAIL_FACULTAD] =>
[CARGO_EMPRESA] => Educadora Social. Asociación Estatal Educadores Sociales. Valencia
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
[14] => Array
(
[DNI] => emp23225
[NOMBRE_PERSONA] => Concepción
[APELLIDOS] => Martínez Vázquez
[PDI] => 4
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] =>
[CARGO_FACULTAD] =>
[NPI] =>
[EMAIL_FACULTAD] =>
[CARGO_EMPRESA] => Psicóloga y Pedagoga. Mancomunitat Camp de Túria. Valencia
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
[15] => Array
(
[DNI] => uni57663
[NOMBRE_PERSONA] => Verónica
[APELLIDOS] => Mendez Pardo
[PDI] => 1
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] =>
[CARGO_FACULTAD] => Pedagoga. Departament de Teoria de l'Educació. Universitat de València
[NPI] => N8022
[EMAIL_FACULTAD] => veronica.pardo-mendez@uv.es
[CARGO_EMPRESA] =>
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
[16] => Array
(
[DNI] => emp391851
[NOMBRE_PERSONA] => Paula Mariel
[APELLIDOS] => Moreno
[PDI] => 4
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] =>
[CARGO_FACULTAD] =>
[NPI] =>
[EMAIL_FACULTAD] =>
[CARGO_EMPRESA] => Psicóloga. Terapeuta Infantil especialista en Mindfulness. Terapeuta Familiar. Argentina
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
[17] => Array
(
[DNI] => uni59126
[NOMBRE_PERSONA] => Verónica
[APELLIDOS] => Riquelme Soto
[PDI] => 6
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] =>
[CARGO_FACULTAD] =>
[NPI] => P8770
[EMAIL_FACULTAD] => risove@uv.es
[CARGO_EMPRESA] => Educadora Social. Departamento de Teoría de la Educación. Universitat de València
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
[18] => Array
(
[DNI] => uni26223
[NOMBRE_PERSONA] => Piedad María
[APELLIDOS] => Sahuquillo Mateo
[PDI] => 1
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] =>
[CARGO_FACULTAD] => Doctora en Educación. Departament de Teoria de l'Educació. Universitat de València
[NPI] => I4282
[EMAIL_FACULTAD] => piesama@uv.es
[CARGO_EMPRESA] =>
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
[19] => Array
(
[DNI] => uni46051
[NOMBRE_PERSONA] => Mónica
[APELLIDOS] => Villar Herrero
[PDI] => 1
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] =>
[CARGO_FACULTAD] => Doctora en Educación. Departament d'Educació Comparada i Història de l'Educació. Universitat de València
[NPI] => M5039
[EMAIL_FACULTAD] => vihemo@uv.es
[CARGO_EMPRESA] =>
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
)
[direccio] => Array
(
[0] => Array
(
[0] => Array
(
[DNI] => uni26223
[NOMBRE_PERSONA] => Piedad María
[APELLIDOS] => Sahuquillo Mateo
[PDI] => 1
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] =>
[CARGO_FACULTAD] => Doctora en Educación. Departament de Teoria de l'Educació. Universitat de València
[NPI] => I4282
[EMAIL_FACULTAD] => piesama@uv.es
[CARGO_EMPRESA] =>
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
)
[1] => Array
(
[0] => Array
(
[DNI] => uni38210
[NOMBRE_PERSONA] => Esther
[APELLIDOS] => Ciscar Cuñat
[PDI] => 1
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] =>
[CARGO_FACULTAD] => Doctora en Educación. Departament de Teoria de l'Educació. Universitat de València
[NPI] => M0075
[EMAIL_FACULTAD] => esciscu@uv.es
[CARGO_EMPRESA] =>
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
)
[2] => Array
(
[0] => Array
(
[DNI] => emp23225
[NOMBRE_PERSONA] => Concepción
[APELLIDOS] => Martínez Vázquez
[PDI] => 4
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] =>
[CARGO_FACULTAD] =>
[NPI] =>
[EMAIL_FACULTAD] =>
[CARGO_EMPRESA] => Psicóloga y Pedagoga. Mancomunitat Camp de Túria. Valencia
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
)
)
)
Dades generals
Curs acadèmic: Curs 2022/2023
Tipus de curs: Màster de Formació Permanent
Nombre de crèdits: 60.00 Crèdits ECTS
Preinscripció al curs: Hasta el 14/10/2022
Data inici: Octubre 2022
Data fi: Juny 2023
Matrícula: 1900 € (import preu públic)
Requisits d'accés: Llicenciats o Graduats en Pedagogia, Educació Social, Psicopedagogia, Magisteri, Treball Social, Psicologia i altres titulacions.
Estudiants als quals els quede menys d'un 10% per a obtindre el títol dels graus abans referits, condicionat a l'obtenció del títol en el mateix any acadèmic.
Professionals amb titulació universitària d'aquests àmbits
Modalitat: On-line
Horari i Lloc d'impartició
Lloc d'impartició: Online
Horari: Divendres de 16'30-19'30h. i dissabtes de 9'00-14'00h i de 15'30-19'30h,
Més informació
Telèfon: 96 160 30 00
E-mail: informacio@adeituv.es
Objectius del curs
Parlar hui de família exigeix, almenys des de l'àmbit professional i acadèmic, entendre-la no sols com el nucli fonamental en el qual s'estructura la societat sinó com la matriu bàsica del procés de civilització, en la mesura en què es constitueix en l'espai protagonista del procés educatiu de la persona, en l'eix principal de la construcció social de les identitats i la formació d'un sistema de valors.
És evident que, en l'actualitat, els profunds canvis socials, polítics, econòmics i culturals han provocat una profunda transformació del propi concepte de família, la qual cosa ha generat l'aparició d'una pluralitat de formes familiars, amb diferents formes d'organització.
D'altra banda, a l'ésser la família un sistema obert, en constant evolució, existeixen diverses etapes al llarg del seu cicle vital que travessen moments de crisis i equilibri que requereixen adaptació per part dels seus membres i intervencions de tota mena perquè els possibles problemes no interferisquen en el seu procés vital.
Leer más
Parlar hui de família exigeix, almenys des de l'àmbit professional i acadèmic, entendre-la no sols com el nucli fonamental en el qual s'estructura la societat sinó com la matriu bàsica del procés de civilització, en la mesura en què es constitueix en l'espai protagonista del procés educatiu de la persona, en l'eix principal de la construcció social de les identitats i la formació d'un sistema de valors.
És evident que, en l'actualitat, els profunds canvis socials, polítics, econòmics i culturals han provocat una profunda transformació del propi concepte de família, la qual cosa ha generat l'aparició d'una pluralitat de formes familiars, amb diferents formes d'organització.
D'altra banda, a l'ésser la família un sistema obert, en constant evolució, existeixen diverses etapes al llarg del seu cicle vital que travessen moments de crisis i equilibri que requereixen adaptació per part dels seus membres i intervencions de tota mena perquè els possibles problemes no interferisquen en el seu procés vital.
Les problemàtiques familiars es troben en continu canvi i requereixen una especialització i renovació continuada de la pràctica professional. Per això, és necessari formar especialistes en l'àmbit de la família i infància per a oferir-los les competències i habilitats específiques per al seu desenvolupament professional i adequar les tècniques d'intervenció a les problemàtiques.
Aquest és el principal objectiu del Màster de Formació Permanent en Intervenció especialitzada amb famílies, infància i adolescència en contextos de risc i desprotecció; formar professionals per a donar una resposta ràpida a les demandes de les famílies i infància actuant en la prevenció, atenció i tractament de les situacions de crisis i desestructuració familiar.
Per què estudiar el Màster de Formació Permanent en Intervenció especialitzada amb famílies, infància i adolescència en contextos de risc i desprotecció
El Màster de Formació Permanent en Intervenció especialitzada amb famílies, infància i adolescència en contextos de risc i desprotecció ofereix un complet programa per a professionals interessats en aquest sector poblacional. En l'actualitat, tant famílies, com a xiquets i adolescents viuen situacions de maltractament, ja siga físic, sexual o psíquic. Però també són víctimes de situacions de risc i desprotecció.
L'actuació amb les famílies requereix una preparació que capacite per a la detecció del problema, la seua compressió, l'elaboració de plans d'intervenció adaptats, així com la derivació a recursos, la qual cosa possibilita una atenció integral i ajustada a les necessitats de cada cas en particular.
Tan important com conéixer les tècniques i estratègies d'intervenció és que els professionals coneguen els criteris i el protocol de derivació dels recursos disponibles per a una atenció més adequada a les circumstàncies i necessitats de cada família.
En aquest sentit, el Màster de Formació Permanent en Intervenció especialitzada amb famílies, infància i adolescència en contextos de risc i desprotecció ofereix formació en plans d'intervenció amb les estratègies més adequades per a cada cas en particular, on es recullen les estratègies a seguir, que han d'incloure necessàriament uns objectius a aconseguir ajustats a les necessitats de la família.
On estudiar el Màster de Formació Permanent en Intervenció especialitzada amb famílies, infància i adolescència
La Universitat de València, amb aqueixa importància que sempre ofereix a la societat, es preocupa també per oferir opcions acadèmiques relacionades a sectors vulnerables. Ofereix llavors el Màster de Formació Permanent en Intervenció especialitzada amb famílies, infància i adolescència dirigit a professionals de la salut mental, educadors i treball social.
La finalitat és formar professionals que tinguen diverses opcions d'aplicar els seus coneixements en diferents àmbits. Des d'Equips Específics d'Intervenció en Infància i Família (*EEIIA), els relacionats amb trobada familiar, acolliment, protecció a la infància, fiscalia de menors, coordinadors de criança, mediadors familiars. Però també a perits judicials, atenció a agressions sexuals, orientació, atenció primària bàsica, terapeutes i psicoterapeutes familiars, psiquiatres i també educadors.
Quins són els objectius del Màster de Formació Permanent en Intervenció especialitzada amb famílies, infància i adolescència
General:
- Capacitar per a l'anàlisi, la planificació i la intervenció en contextos familiars en els quals existisquen xiquets, xiquetes o adolescents en situació de risc o desprotecció.
Específics:
- Oferir una visió global de les característiques del sistema familiar (estructura, dinàmica relacional, rols i normes familiars, etc.) que permeta un major coneixement de la complexitat de les relacions intrafamiliars i del seu funcionament.
- Establir des d'un marc jurídic la descripció dels principals recursos i espais per a l'atenció a la família i infància.
- Proporcionar al professional des d'un context teoricopràctic les eines i estratègies de treball específiques i adequades en l'àmbit de la família, infància i adolescència.
- Aprofundir en l'abordatge de problemàtiques específiques que afecten les famílies i als diferents membres que les componen.
- Dotar a l'alumne/a de les competències necessàries per a desenvolupar una adequada pràctica professional en l'àrea de la família, infància i adolescència.
Leer menos
Objectius professionals
- Equips Específics d'Intervenció en Infància i Família (EEIIA)
- Punts de Trobada Familiar
- Entitats d'Acolliment
Leer más
- Equips Específics d'Intervenció en Infància i Família (EEIIA)
- Punts de Trobada Familiar
- Entitats d'Acolliment
- Peritatges judicials
- Recursos de protecció a la Infància
- Equip tècnic de fiscalia de menors
- Serveis especialitzats d'atenció a agressions sexuals
- Departaments d'orientació
- Equip d'atenció primària bàsica
- Professorat especialitzat en la matèria
- Coordinadors de criança
- Mediadors familiars
- Terapeutes i psicoterapeutes familiars
- Psiquiatres
- Educadors
Leer menos
1.- QUINA DIFERÈNCIA HI HA ENTRE UN MÀSTER OFICIAL I UN MÀSTER PROPI DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA?
S'entén per Màster Oficial el conjunt d'ensenyaments reglats de postgrau amb validesa en tot el territori nacional i en l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES) que han superat un procés d'elaboració i aprovació conforme a les normes legals dictades pel Govern i les Comunitats Autònomes (Lleis, Decrets, Ordres) reconegut en el marc de les normes i acords de l'EEES.
El Màster Propi, es refereix a estudis que han de superar un procés normatiu intern més flexible i diversificat (en la pròpia universitat), pensats per a oferir un tipus de formació concorde a les demandes de la societat.
2.- QUINS TÍTOLS PROPIS OFEREIX LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA?
La Universitat de València renova anualment la seua oferta de títols propis. En aqueixa oferta podem trobar els següents títols de postgrau: Màsters Propis entre 60 i 120 crèdits ECTS, Diplomes d'Especialització entre 25 i 45 crèdits ECTS, Experts Universitaris amb una durada d'entre 11 i 20 crèdits ECTS i Certificats Universitaris d'entre 3 i 10 crèdits ECTS.
Tipus de títols propis | Crèdits | Requisits d'accés |
Títol de Màster Propi | 60-120 ECTS | Titulats o amb un 10% per a finalitzar |
Diploma d'Especialització | 25-45 ECTS | Titulats o amb un 10% per a finalitzar i professionals. |
Títol d'Expert Universitari | 11-20 ECTS | Titulats o amb un 10% per a finalitzar i professionals. |
Certificat universitari | 3-10 ECTS | Condicions d'accés a estudis universitaris i professionals |
3.- QUÈ ÉS UN CRÈDIT ECTS?
ECTS és l'acrònim de European Credits Transfer Sistem. És una forma de mesurar la durada dels estudis universitaris que contempla diferents factors com són l'assistència a sessions teòriques, la realització de treballs pràctics, la dedicació a pràctiques.
4.- ON PUC OBTENIR INFORMACIÓ D'UN CURS EN CONCRET?
En la pàgina web (
https://postgrado.adeituv.es) trobaràs tota la informació referent a cadascun dels títols oferits.
5.- EXISTEIX LA POSSIBILITAT D'OBTENIR ALGUN TIPUS DE CONVALIDACIÓ D'ESTUDIS?
En els títols propis no existeix la possibilitat de convalidació acadèmica. Es tracta d'ofertes formatives que es renoven de forma anual i el pla d'estudis d'una edició a una altra és independent i no convalidable.
6.- QUI EXPEDEIX ELS TÍTOLS DE POSTGRAU?
Els títols propis de la Universitat de València seran expedits pel Rector o Rectora en model normalitzat i quedarà constància en el registre de títols de la Universitat. En aquests títols es farà esment exprés que manquen de caràcter oficial.
7.- POT UN ALUMNE ESTRANGER EL TÍTOL DEL QUAL NO ESTIGA HOMOLOGAT ACCEDIR A AQUESTS ESTUDIS?
Sí, sempre que siga autoritzat per la direcció del Curs.
8.- HE DE REALITZAR UNA PREINSCRIPCIÓ DEL CURS QUE ESTIC INTERESSAT A CURSAR?
Sí, és necessària la preinscripció en el curs corresponent, atenent a les indicacions, de data, lloc i adreça que para aquest curs estiguen publicats en aquest portal Web. Aquesta preinscripció deu anar acompanyada dóna els documents que en cada curs s'especifiquen.
9.- EXISTEIX LA POSSIBILITAT DE SOL·LICITAR BEQUES PER A CURSAR AQUESTS ESTUDIS?
Existeixen diferents convocatòries oferides per diferents entitats per a poder obtenir ajudes per a realitzar un Postgrau Propi de la Universitat de València. Pel seu volum les més sol·licitades són:
Convocatòria d'ajudes Títols Propis de la Universitat de València
http://www.uv.es/uvweb/universitat/ca/estudis-postgrau/titols-propis-postgrau/beques-ajudes-1285848447971.html
10.- EL PAGAMENT QUE REALITZE EN LA MATRÍCULA, QUÈ INCLOU?
El pagament de la taxa de matricula inclou.
L'accés a totes les accions formatives del curs i/o a la plataforma virtual que ho suporte.
El dret a l'obtenció del carnet universitari.
Aquell material que l'adreça del curs estime oportú.
Un segur de responsabilitat civil i accident.
11.- ES POT FRACCIONAR EL PAGAMENT DE LA MATRÍCULA?
Sempre que el seu import supere la quantitat de 500€ i la durada del Curs siga superior a tres mesos, la matrícula es podrà fraccionar:
- En Aquells cursos de més de tres mesos i taxa de matrícula superior a 500 euros i Fins a 1.000 euros, es podrà fraccionar en dos terminis 1/2 en el moment de l'Admissió i 1/2 als dos mesos de començat.
- En aquells cursos de més de tres mesos i taxa de matrícula de més d'1.000 euros es podrà fraccionar en tres terminis 1/3 en el moment de l'admissió; 1/3 als dos mesos de començat i 1/3 als quatre mesos.
- En aquells cursos de més de dos anys es fracciona de la següent manera: el 50% a l'inici del primer curs i el 50% restant a l'inici del segon curs.
12.- EN LA QUANTITAT ABONADA EN MATRICULAR-ME S'INCLOUEN LES TAXES D'EXPEDICIÓ DEL TÍTOL/DIPLOMA?
Les taxes d'emissió de títol o certificat que acredite la realització del curs per part de la Universitat no estan incloses en l'import de la matrícula.
13.- EXISTEIX ALGUN TIPUS DE DESCOMPTE A L'HORA D'ABONAR LA MATRÍCULA?
No a excepció d'aquells aspectes contemplats en la LLEI 32/1999, de 8 d'octubre publicada en el BOE 242 del 9 d'octubre de 1999.
14.- EN QUINS CASOS ES POT RETORNAR L'IMPORT DE LA MATRÍCULA?
Una vegada matriculat a l'estudiant que es done de baixa per causes justificades abans de 10 Dies **habiles transcorreguts des de l'inici del curs se li retornarà el 50% de l'import de la matrícula. L'anul·lació es justificarà sempre per alguna de les següents causes sobrevingudes: malaltia, treball, menyscapte econòmic de la unitat familiar o qualsevol altra causa que, segons el parer del director o directora, es considere equiparable a les anteriors.
15.- ÉS POSSIBLE EL PAGAMENT DE LA MATRÍCULA PER TRANSFERÈNCIA BANCÀRIA?
Solament s'admetrà en casos excepcionals, quan l'alumne residisca en l'estranger o quan resulte impossible el pagament mitjançant el procediment estàndard (rebuts per finestreta -per al primer cobrament- o domiciliació bancària -per als segons pagaments-)
16.- EL PAGAMENT DE LA MATRÍCULA INCLOU ALGUN TIPUS DE SEGUR?
Sí, els alumnes matriculats estan coberts per una Assegurança d'accidents i Responsabilitat a l'entorn del curs.
17.- EXISTEIX LA POSSIBILITAT DE REALITZAR PRÀCTIQUES EN EMPRESES O INSTITUCIONS?
Sí, sempre que ho contemple l'organització dels estudis. Aquestes pràctiques poden formar part del pla d'estudis i en aquest cas les han de realitzar tots els alumnes matriculats o poden ser un complement formatiu addicional a la programació acadèmica i no és necessari que les realitzen tots els alumnes matriculats. Es poden realitzar fins a 900 hores de pràctiques.
18.- ÉS NECESSARI REALITZAR ALGUN CONVENI PER A REALITZAR LES PRÀCTIQUES EN EMPRESES/INSTITUCIONS?
Sí, és necessari subscriure un Conveni entre la Universitat l'empresa/institució per al desenvolupament de les pràctiques. Aquest Conveni es gestionarà pel Director dels estudis a través de la Fundació Universitat Empresa de València i haurà d'arreplegar les dades bàsiques de l'activitat a realitzar durant les pràctiques així com les signatures dels alumnes, tutors de l'empresa i tutors de la Universitat.
19.- QUIN ÉS EL SISTEMA D'AVALUACIÓ?
L'organització de cada curs indicarà els procediments d'avaluació específics, però en qualsevol cas, la superació de proves o exàmens és un requisit necessari per a l'obtenció de Títols Propis. Només quan es finalitza el postgrau i estan les actes es pot sol·licitar el certificat i/o títol acreditatiu de la seua realització.
20.- COM PUC FER LA PREINSCRIPCIÓ A UN CURS?
Pots fer la preinscripció a un títol propi electrònicament a través de l'apartat que trobaràs a la web del mateix.
També pots imprimir la fitxa de preinscripció que s'indica
a continuació, emplenar-la i enviar-la juntament amb tota la documentació sol·licitada per mail a
informacion@adeituv.es o per correu (o en persona) a:
Fundación Universidad Empresa de Valencia
Plaza Virgen de la Paz, 3
46001 Valencia.
AJUDES PER A TÍTOLS PROPIS DE POSTGRAU
Resolució de 30 d'abril de 2019, de la vicerectora d?Estudis i Política Lingüística de la Universitat de València, per la qual es convoca i s?estableixen les bases reguladores de la convocatòria d?ajudes per a cursos de postgrau propis de la Universitat de València, curs acadèmic 2018-2019. Podeu consultar-la punxant en el següent enllaç:
Convocatòria ajudes cursos de postgrau propis 2018/2019
Publicació en el DOGV
FUNDACION ESTATAL PARA LA FORMACION EN EL EMPLEO
Anualment, s'assigna a les empreses una quantia en concepte de crèdit per a formar als seus recursos humans. Una vegada realitzada la Formació, el gasto es deduïx de les cotitzacions a la Seguretat Social. En cas de no utilitzar el crèdit per a la formació dins de l'any en curs, no podrà ser utilitzat l'any següent i l'empresa perdeix eixa quantitat destinada a formació.
Totes les empreses adscrites al Règim General de la Seguretat Social i que realitzen accions formatives per als seus empleats i que cotitzen per formació professional, podran disposar d'un crèdit anual resultat de la quantia ingressada per l'empresa durant l'any anterior.
Per a obtindre més informació sobre este tipus d'ajudes, pot consultar la pàgina web de la Fundación estatal para la formación en el empleo:
https://www.fundae.es/