Màster Propi en Prevenció i Intervenció amb Adolescents en Risc i Violència Filioparental

8a Edició - Codi 20511130

Dades generals

Curs acadèmic: Curs 2020/2021

Tipus de curs: Màster Propi

Nombre de crèdits: 60.00 Crèdits ECTS

Preinscripció al curs: Hasta el 31/10/2020

Data inici: Novembre 2020

Data fi: Juliol 2021

Matrícula: 2500 € (import preu públic)

Requisits d'accés: Llicenciats o Graduats en Psicologia i Pedagogia; Diplomats o Graduats en Treball Social, Educació Social, que desitjen ampliar la seua formació y/o experiència professional en l'àmbit de l'intervenció social.

Modalitat: On-line

Col·laborador: Cátedra Luis Amigó

Horari i Lloc d'impartició

Lloc d'impartició: Online

Horari: Online,

Més informació

Objectius del curs

L'actual Llei de Serveis Socials, així com altres factors (prevenció general, mediació, problemàtiques de salut mental, tractament de les dependències, delinqüència, relacions violentes, conflictes relacionats amb la conducta, etc.) han afavorit el sector de família i menor en les últimes dues dècades. Això es tradueix en la necessitat de crear una especialitat que atenga aquest sector poblacional. El Màster Propi en Prevenció i Intervenció amb Adolescents en Risc i Violència Filioparental dóna resposta a aqueixa necessitat.

El màster abasta continguts relacionats amb contextualització teòric i psicosocial de la infància i de l'adolescència, polítiques d'infància i adolescència, sistema de prevenció i protecció de menors, justícia juvenil, intervenció familiar, intervencions específiques i violència filioparental, entre altres temes. Destacar que l'abordatge de la violència filie-parental suposa un valor afegit en aquest màster. D'una banda, perquè és un dels pocs postgraus en l'àmbit nacional que forma de manera específica en aquesta problemàtica i, d'altra banda, perquè la violència filie-parental actualment suposa un problema social important, ja que des de l'any 2004 no han deixat d'augmentar exponencialment els casos. Després d'analitzar les diferents memòries regionals de les fiscalies de menors de cada comunitat autònoma, Andalusia és la regió on s'obrin un major nombre d'expedients a menors per aquesta mena de delicte (1034 durant 2018). Després se situa la Comunitat Valenciana amb 832, Comunitat de Madrid amb 686, 405 a Canàries i 358 a Catalunya. Per tant, és un problema greu que necessita professionals amb aptituds per a abordar-lo.

Leer más

Objectius professionals

El col·lectiu d'adolescents en risc és una població especialment vulnerable a la qual cal atendre amb vocació i convicció, però també amb professionalitat, abordant les diferents problemàtiques que poden girar entorn d'aquest període evolutiu. La Universitat de València llança la huitena edició del Màster Propi en Prevenció i Intervenció amb Adolescents en Risc i Violència Filioparental. El màster se centra en la formació, renovació i optimització de competències de professionals de l'acció psicosocial i educativa destinats a l'atenció i intervenció especialitzada de famílies i menors en risc. Persegueix que qualsevol professional, el treball del qual estiga relacionat amb l'abordatge de les diferents problemàtiques a les que s'enfronten el col·lectiu d'adolescents quan estan en una situació de risc, siguen capaç de detectar-la, comprendre-la, explicar-la, tractar-la i oferir respostes de qualitat, tant a joves com a les seues famílies, en llaures a resoldre-la o almenys minimitzar les conseqüències negatives.

Comptar amb una especialització en cadascun dels àmbits que abasta aquest màster és molt interessant per a incrementar les competències professionals de psicòlegs, criminòlegs, treballadors socials, educadors socials, sociòlegs, pedagogs, etc., perquè els continguts impartits s'han evidenciat a partir de pràctiques basades en l'evidència, mitjançant grups de formació reduïts, atenció individualitzada, tracte directe i immediat amb l'alumnat, a més d'incorporar experiències pròpies de la intervenció professional amb resultats d'avaluació contrastats. Per a les persones interessades, aquest màster a més de constituir una formació específica, inclou itineraris d'especialització que reflecteixen la situació actual dels riscos que envolten a la infància i l'adolescència davant la violència filioparental, utilitzant estratègies professionals per a afrontar aquests casos. Així doncs, el Màster Especialitzat en Prevenció Intervenció en Adolescents en Risc i Violència Filioparental (MEPIAR) conjumina totes aquestes característiques, que doten la formació de prestigi. Les set edicions prèvies que s'han impartit han permés formar més d'un centenar de professionals, consolidant aquesta formació entre les de major prestigi.

Leer más

Solicita información

He llegit i accepto la informació proporcionada sobre protecció de dades i Política de Privacitat de ADEIT.

Consento rebre informació sobre els títols propis de la Universitat de València.

Todos los campos son obligatorios

El formato de teléfono es incorrecto

El formato de correo electrónico es incorrecto

Mensaje recibido correctamente. Nos pondremos en contacto con usted lo antes posible

Error en el envío. Póngase en contacto con nosotros mediante correo electrónico

Debe aceptar la política de privacidad de ADEIT.

Responsable: Universitat de València. Edifici del Rectorat. Av. Blasco Ibáñez, 13. 46010-València.
Delegat de Protecció de Dades: D. Javier Plaza Penadés lopd@uv.es
Finalitat: Enviar informació rellevant de cursos de postgrau.
S'obtenen perfils a fi de personalitzar el tracte conforme a les seves característiques o necessitats i poder així dirigir-li les novetats més convenients.
Legitimació: Per a l'enviament d'informació sobre els títols propis de la Universitat de València la base de legitimació és el consentiment de l'interessat.
Destinataris: Fundació Universitat-Empresa de Valéncia and Universitat de València
Termini: Les dades de l'Usuari seran conservats fins que sol·liciti la seva baixa, s'oposi o revoqui el seu consentiment.
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades així com altres drets com s'explica a la informació addicional.
Amplieu informació: www.adeituv.es/politica-de-privacidad.

SI, ENVIA
 
Imprimir la informaciò
FAQS