1a Edició - Codi 25737170

Microcredenciales FSE
Array ( [CODIGO] => 25737170 [EDICION] => 1 [SITUACION] => Aprobado [SITUACION_BIS] => Pendiente [MATRICULA] => 90 [MATRICULA_2] => 0 [MATRICULA_3] => 0 [HORAS] => 4.00 [FECHA_INICIO] => 27/11/2025 [FECHA_FIN] => 21/04/2026 [LUGAR] => Universitat de València [NOMBRE_EMPRESA_ORGANIZADOR] => 0 [FECHA_FIN_PREINSCRIPCION] => 18/11/2025 [AREA] => 7 [NOMBRE_EMPRESA_PATROCINADO] => [NOMBRE_EMPRESA_COLABORADOR] => [OBSERVACIONES_PREINSCRIPCION] => [TIPO_DOCENCIA] => Presencial [TIPO_DOCENCIA_1] => 2 [TIPO_DOCENCIA_2] => Semipresencial [AULA_VIRTUAL_ADEIT] => 0 [TIPO_CURSO] => Postgrado [TIPO_CURSO_1] => Programa de Formació [DIRECCION_URL] => [AÑO_CURSO] => 37 [URL_VIDEO] => [URL_FACEBOOK] => [URL_TWITTER] => [META_TITLE] => [META_DESCRIPTION] => [META_KEYWORDS] => [DIRECCION_CURSO_CORTO] => seguridad-alimentaria-promocion-salud [GESTOR_NOMBRE] => María Luz [GESTOR_APELLIDOS] => Ortíz Gomez [GESTOR_EMAIL] => maria.luz.ortiz@fundacions.uv.es [ADMINISTRATIVO_NOMBRE] => Ángeles [ADMINISTRATIVO_APELLIDOS] => Ferrandiz Santillana [ADMINISTRATIVO_EMAIL] => angeles.ferrandiz@fundacions.uv.es [ES_INTERNO] => 1 [EMAIL_EXTERNO] => formacion@adeituv.es [PREINSCRIPCION_WEB] => 1 [URL_AULA_VIRTUAL] => [OFERTADO_OTRO] => 0 [ID_CURSO_OFERTADO] => 0 [DESCRIPCION_OFERTADO] => [TELEFONO_EXTERNO] => 96 160 3000 [MATRICULA_PDTE_APROBACION] => 1 [ID_IDIOMA] => 4 [PUBLICAR_WEB] => 1 [PLAN_MICROCREDS] => 1 [area_curs] => Salut [NOMBRE_CURSO] => Microcredencial Universitària en Hàbits Saludables i Seguretat Alimentària Orientats a la Promoció de la Salut [TITULACION] => Microcredencial Universitari [HORARIO] => [REQUISITOS_TITULACION] => Curs dirigit a professionals o estudiants de ciències de la salut, nutrició, educació física, ciències de l'esport, gastronomia i públic general interessat en hàbits saludables, benestar i seguretat alimentària. [REQUISITOS_OTROS] => [ARG_VENTA] => - Integrar hàbits saludables, activitat física i seguretat alimentària. - Conéixer normatives d'innocuïtat alimentària. - Dissenyar plans nutricionals i projectes comunitaris. Aquesta microcredencial té com a objectiu principal proveir i actualitzar els coneixements dels professionals de l'àmbit de la salut esportiva i alimentària per proposar planificacions en hàbits saludables, activitat física i seguretat alimentària en diversos àmbits, des de l'individual fins al comunitari. D'acord amb la titulació cursada i el temps transcorregut des del grau, així com els nous hàbits de vida de la societat canviants requereixen una nova perspectiva i actualització que s'ofereixen en aquesta microcredencial, fet que suposa un complement a la formació acadèmica que millora el seu enfocament laboral i perspectives de futur professional. El curs té 3 crèdits ECTS i és semipresencial amb un 80% de la docència (30 hores) en línia a través d'aula virtual, i el 20% (8 hores) presencial, fonamentalment taller pràctic, i 45 hores de treball autònom de l'estudiant per a la preparació de les classes teòriques i pràctiques i l'activitat integradora. OBJECTIUS CONCRETS: - L'estudiant serà capaç d'adquirir i comprendre coneixements actualitzats en nutrició, exercici físic i normatives d'innocuïtat alimentària (HACCP, Codex Alimentarius) orientats al benestar integral i prevenció de malalties. -L'estudiant serà capaç de desenvolupar habilitats pràctiques per dissenyar rutines d'activitat física adaptades, actualitzar la planificació de menús segurs i equilibrats i implementar protocols de seguretat alimentària. -L'estudiant serà capaç d'aplicar competències transversals com ara la comunicació efectiva de recomanacions de salut i l'elaboració de projectes preventius amb impacte social. -L'estudiant serà capaç de transferir els aprenentatges a contextos professionals, contribuint a la reducció de malalties cròniques ia la millora de la [ARG_VENTA2] => qualitat en sectors com a restauració, fitness i salut pública, en coherència amb els ODS 3 i 12. [AÑO_CURSO_DESC] => Curs 2025/2026 [MODALIDAD_EVALUACION] => METODOLOGIA Classes online + sessions presencials Aprenentatge per problemes (Resolució de casos reals de: salut, restauració, esportiu) AVALUACIÓ CONTÍNUA - Activitat digital (30%): Informes de casos i/o enregistraments pràctics - Projecte final (35%) - Assistència al 60% de les sessions (35%) [MODALIDAD_EVALUACION2] => [OBSERVACION_MATRICULA_1] => [OBSERVACION_MATRICULA_2] => [OBSERVACION_MATRICULA_3] => [SALIDA_PROFESIONAL] => Indústria alimentària, fitness, restauració, promoció de salut. [CRITERIO_ADMISION] => Estudis de grau relacionat amb seguretat alimentària, nutrició, toxicologia, activitat física i salut pública. [CRITERIO_ADMISION2] => [CRITERIO_ADMISION3] => [FORMACION_APRENDIZAJE] => - Promocionar hàbits pràctics saludables. - Dissenyar rutines dactivitat física. - Aspectes que cal considerar en auditories de seguretat alimentària. - Planificar menús balancejats. [FORMACION_APRENDIZAJE2] => [FORMACION_APRENDIZAJE3] => [ANO_CURSO_DESC] => Curs 2025/2026 [programa] => Array ( [0] => Array ( [CODIGO_CURSO] => 25737170 [AÑO_CURSO] => 37 [CODIGO] => 1 [NOMBRE_MATERIA] => Hàbits Saludables i Seguretat alimentària orientats a la Promoció de la Salut [NOMBRE_MATERIA_VAL] => Hàbits Saludables i Seguretat alimentària orientats a la Promoció de la Salut [DESCRIPCION] => programa || programa2 || programa3 [DESCRIPCION1] => 1. Fonaments dhàbits saludables i activitat física. 2. Seguretat alimentària i toxicologia al benestar integral. 3. Nutrició aplicada al benestar. 4. Activitat integradora. Desenvolupament dels mòduls: MÒDUL 1: FONAMENTS D'HÀBITS SALUDABLES I ACTIVITAT FÍSICA Objectiu: Proporcionar les bases científiques per integrar hàbits saludables i activitat física adaptada a diferents perfils, utilitzant evidència actualitzada i eines pràctiques que millorin el benestar individual i col·lectiu. 1.1.-Bases científiques del benestar integral: Triangle saludable: nutrició, exercici i descans. 1.2.- Pell sana i prevenció d'infeccions: connexió amb hàbits saludables. 1.3.- Recomanacions de lactivitat física: Guies internacionals (OMS, ACSM). Pautes de recuperació física. Evidència actual sobre sedentarisme i esperança de vida. Activitats adaptades per grup de població. 1.4.-Taller pràctic. Programar hàbits per a treballadors amb alt estrès laboral. (rutines pre-son, aliments promotors del descans, planificació integral del benestar) MÒDUL 2: SEGURETAT ALIMENTÀRIA I TOXICOLOGIA EN EL BENESTAR INTEGRAL OBJECTIU: Capacitar els participants per identificar i gestionar riscos alimentaris i toxicològics que impacten directament en una vida activa, combinant fonaments científics amb aplicacions pràctiques. 2.1.-Marc normatiu alimentari internacional: Garantint hàbits saludables des de la Seguretat alimentària (sistema HACCP en cuines industrials i domèstiques; al·lèrgens) 2.2.-Perills biològics i químics en aliments que afecten l'activitat física - Riscos nutricionals i emergents daliments. Protocols de prevenció en menjadors col·lectius. 2.3.-Simulació professional de casos reals en seguretat alimentària i eines de control. MÒDUL 3: NUTRICIÓ APLICADA AL BENESTAR OBJECTIU: proporcionar els fonaments científics i eines pràctiques per dissenyar plans nutricionals [DESCRIPCION2] => assegurances i personalitzades que afavoreixin l'activitat física (vida activa) i promoguin la salut integral. 3.1.-Recuperació saludable davant del desgast per activitat física - Recuperació funcional després dactivitat física. - ¿Timing¿ nutricional per al benestar (millores en descans i metabolisme). - Suplementació segura. 3.2.-Disseny de plans alimentaris. 3.3.- Estratègies de sostenibilitat agroalimentàries amb garanties de qualitat nutricional i saludables. 3.4.-Taller interactiu - Anàlisi de menús escolars i equips esportius amateur. - Ús d'etiquetatge intel·ligent (QR nutricionals) - Propostes de ¿snacks¿ saludables en una vida activa per al benestar. MÒDUL 4: ACTIVITAT INTEGRADORA OBJECTIU: Integrar els coneixements adquirits als mòduls anteriors per dissenyar, implementar i avaluar un projecte comunitari o professional que combini hàbits saludables, activitat física i seguretat alimentària amb impacte demostrable. Introducció motivacional: Alimenta els teus somnis i consciència plena pel benestar. Fase 1: Mapeig d'hàbits saludables actuals a la població. Fase 2: Desenvolupament de solució. Planificació setmanal o mensual per construir hàbits saludables. (metodologia SMART*). Fase 3: Presentació multimèdia: - Creació duna guia visual de seguretat alimentària i benestar. Pitch professional/Dossier tècnic *SMART: Específics (Specific), measurable (Medibles), assolibles (Achievable), realistes (Realistic) i de durada limitada (Time-bound) [DESCRIPCION3] => [DESCRIPCION1_VAL] => 1. Fonaments dhàbits saludables i activitat física. 2. Seguretat alimentària i toxicologia al benestar integral. 3. Nutrició aplicada al benestar. 4. Activitat integradora. Desenvolupament dels mòduls: MÒDUL 1: FONAMENTS D'HÀBITS SALUDABLES I ACTIVITAT FÍSICA Objectiu: Proporcionar les bases científiques per integrar hàbits saludables i activitat física adaptada a diferents perfils, utilitzant evidència actualitzada i eines pràctiques que millorin el benestar individual i col·lectiu. 1.1.-Bases científiques del benestar integral: Triangle saludable: nutrició, exercici i descans. 1.2.- Pell sana i prevenció d'infeccions: connexió amb hàbits saludables. 1.3.- Recomanacions de lactivitat física: Guies internacionals (OMS, ACSM). Pautes de recuperació física. Evidència actual sobre sedentarisme i esperança de vida. Activitats adaptades per grup de població. 1.4.-Taller pràctic. Programar hàbits per a treballadors amb alt estrès laboral. (rutines pre-son, aliments promotors del descans, planificació integral del benestar) MÒDUL 2: SEGURETAT ALIMENTÀRIA I TOXICOLOGIA EN EL BENESTAR INTEGRAL OBJECTIU: Capacitar els participants per identificar i gestionar riscos alimentaris i toxicològics que impacten directament en una vida activa, combinant fonaments científics amb aplicacions pràctiques. 2.1.-Marc normatiu alimentari internacional: Garantint hàbits saludables des de la Seguretat alimentària (sistema HACCP en cuines industrials i domèstiques; al·lèrgens) 2.2.-Perills biològics i químics en aliments que afecten l'activitat física - Riscos nutricionals i emergents daliments. Protocols de prevenció en menjadors col·lectius. 2.3.-Simulació professional de casos reals en seguretat alimentària i eines de control. MÒDUL 3: NUTRICIÓ APLICADA AL BENESTAR OBJECTIU: proporcionar els fonaments científics i eines pràctiques per dissenyar plans nutricionals [DESCRIPCION2_VAL] => assegurances i personalitzades que afavoreixin l'activitat física (vida activa) i promoguin la salut integral. 3.1.-Recuperació saludable davant del desgast per activitat física - Recuperació funcional després dactivitat física. - ¿Timing¿ nutricional per al benestar (millores en descans i metabolisme). - Suplementació segura. 3.2.-Disseny de plans alimentaris. 3.3.- Estratègies de sostenibilitat agroalimentàries amb garanties de qualitat nutricional i saludables. 3.4.-Taller interactiu - Anàlisi de menús escolars i equips esportius amateur. - Ús d'etiquetatge intel·ligent (QR nutricionals) - Propostes de ¿snacks¿ saludables en una vida activa per al benestar. MÒDUL 4: ACTIVITAT INTEGRADORA OBJECTIU: Integrar els coneixements adquirits als mòduls anteriors per dissenyar, implementar i avaluar un projecte comunitari o professional que combini hàbits saludables, activitat física i seguretat alimentària amb impacte demostrable. Introducció motivacional: Alimenta els teus somnis i consciència plena pel benestar. Fase 1: Mapeig d'hàbits saludables actuals a la població. Fase 2: Desenvolupament de solució. Planificació setmanal o mensual per construir hàbits saludables. (metodologia SMART*). Fase 3: Presentació multimèdia: - Creació duna guia visual de seguretat alimentària i benestar. Pitch professional/Dossier tècnic *SMART: Específics (Specific), measurable (Medibles), assolibles (Achievable), realistes (Realistic) i de durada limitada (Time-bound) [DESCRIPCION3_VAL] => [ORDEN] => 1 ) ) [professors] => Array ( [0] => Array ( [DNI] => uni66515 [NOMBRE_PERSONA] => Inmaculada [APELLIDOS] => Aparicio Aparicio [PDI] => 1 [DEPARTAMENTO_FACULTAD] => Departament d'Educació Física i Esportiva. Universitat de València [CARGO_FACULTAD] => Ayudante/a Doctor/a [NPI] => M3118 [EMAIL_FACULTAD] => ina3@uv.es [CARGO_EMPRESA] => [DIRECCION_URL_POSTGRADO] => [URL_LINKEDIN_POSTGRADO] => ) [1] => Array ( [DNI] => uni78711 [NOMBRE_PERSONA] => Jesús [APELLIDOS] => Blesa Jarque [PDI] => 1 [DEPARTAMENTO_FACULTAD] => Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal. Universitat de València [CARGO_FACULTAD] => Profesor/a Permanente Laboral PPL [NPI] => H2535 [EMAIL_FACULTAD] => blejarje@uv.es [CARGO_EMPRESA] => [DIRECCION_URL_POSTGRADO] => [URL_LINKEDIN_POSTGRADO] => ) [2] => Array ( [DNI] => uni54664 [NOMBRE_PERSONA] => Ana [APELLIDOS] => Juan García [PDI] => 1 [DEPARTAMENTO_FACULTAD] => Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal. Universitat de València [CARGO_FACULTAD] => Profesor/a Titular de Universidad [NPI] => I6594 [EMAIL_FACULTAD] => Ana.Juan@uv.es [CARGO_EMPRESA] => [DIRECCION_URL_POSTGRADO] => [URL_LINKEDIN_POSTGRADO] => ) [3] => Array ( [DNI] => uni54665 [NOMBRE_PERSONA] => Cristina [APELLIDOS] => Juan García [PDI] => 1 [DEPARTAMENTO_FACULTAD] => Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal. Universitat de València [CARGO_FACULTAD] => Profesor/a Titular de Universidad [NPI] => I6129 [EMAIL_FACULTAD] => Cristina.Juan@uv.es [CARGO_EMPRESA] => [DIRECCION_URL_POSTGRADO] => [URL_LINKEDIN_POSTGRADO] => ) [4] => Array ( [DNI] => uni80045 [NOMBRE_PERSONA] => Paula [APELLIDOS] => Llorens Castello [PDI] => 6 [DEPARTAMENTO_FACULTAD] => [CARGO_FACULTAD] => [NPI] => W3343 [EMAIL_FACULTAD] => paullo7@uv.es [CARGO_EMPRESA] => Investigador/a en Formación. Departamento de Medicina Preventiva y Salud Pública, Ciencias de la Alimentación, Toxicología y Medicina Legal. Universitat de València [DIRECCION_URL_POSTGRADO] => [URL_LINKEDIN_POSTGRADO] => ) [5] => Array ( [DNI] => uni79689 [NOMBRE_PERSONA] => Sara [APELLIDOS] => Mollà Casanova [PDI] => 1 [DEPARTAMENTO_FACULTAD] => Departament de Fisioteràpia. Universitat de València [CARGO_FACULTAD] => Ayudante/a Doctor/a [NPI] => S0025 [EMAIL_FACULTAD] => samoca7@uv.es [CARGO_EMPRESA] => [DIRECCION_URL_POSTGRADO] => [URL_LINKEDIN_POSTGRADO] => ) [6] => Array ( [DNI] => emp392058 [NOMBRE_PERSONA] => Jaime [APELLIDOS] => Sebastiá Rico [PDI] => 4 [DEPARTAMENTO_FACULTAD] => [CARGO_FACULTAD] => [NPI] => [EMAIL_FACULTAD] => [CARGO_EMPRESA] => Graduado en Farmacia y en Nutrición Humana y Dietética (Universitat de València). Máster Universitario Nutrición Personalizada y Comunitaria. Doctorando de la Universitat de València. Certificado Internacional de Cineantropometría ISAK Nivel 1. Nutricionista de la Clinica Universitària de Nutrició, Activitat Física i Fisioteràpia (CUNAFF) de la UV.Divulgador en Nutricracia. [DIRECCION_URL_POSTGRADO] => [URL_LINKEDIN_POSTGRADO] => ) [7] => Array ( [DNI] => uni101068 [NOMBRE_PERSONA] => Lucia [APELLIDOS] => Seguí Gil [PDI] => 3 [DEPARTAMENTO_FACULTAD] => [CARGO_FACULTAD] => [NPI] => [EMAIL_FACULTAD] => [CARGO_EMPRESA] => Profesor/a Titular de Universidad. Universitat Politècnica de València [DIRECCION_URL_POSTGRADO] => [URL_LINKEDIN_POSTGRADO] => ) [8] => Array ( [DNI] => uni74558 [NOMBRE_PERSONA] => Iris [APELLIDOS] => Usach Pérez [PDI] => 1 [DEPARTAMENTO_FACULTAD] => Departament de Farmàcia i Tecnologia Farmacèutica i Parasitologia. Universitat de València [CARGO_FACULTAD] => Ayudante/a Doctor/a [NPI] => M0701 [EMAIL_FACULTAD] => upei@uv.es [CARGO_EMPRESA] => [DIRECCION_URL_POSTGRADO] => [URL_LINKEDIN_POSTGRADO] => ) ) [direccio] => Array ( [0] => Array ( [0] => Array ( [DNI] => uni54664 [NOMBRE_PERSONA] => Ana [APELLIDOS] => Juan García [PDI] => 1 [DEPARTAMENTO_FACULTAD] => Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal. Universitat de València [CARGO_FACULTAD] => Profesor/a Titular de Universidad [NPI] => I6594 [EMAIL_FACULTAD] => Ana.Juan@uv.es [CARGO_EMPRESA] => [DIRECCION_URL_POSTGRADO] => [URL_LINKEDIN_POSTGRADO] => ) ) [1] => Array ( [0] => Array ( [DNI] => uni54665 [NOMBRE_PERSONA] => Cristina [APELLIDOS] => Juan García [PDI] => 1 [DEPARTAMENTO_FACULTAD] => Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal. Universitat de València [CARGO_FACULTAD] => Profesor/a Titular de Universidad [NPI] => I6129 [EMAIL_FACULTAD] => Cristina.Juan@uv.es [CARGO_EMPRESA] => [DIRECCION_URL_POSTGRADO] => [URL_LINKEDIN_POSTGRADO] => ) ) ) )

Microcredencial Universitària en Hàbits Saludables i Seguretat Alimentària Orientats a la Promoció de la Salut


Requisits d'accés

Curs dirigit a professionals o estudiants de ciències de la salut, nutrició, educació física, ciències de l'esport, gastronomia i públic general interessat en hàbits saludables, benestar i seguretat alimentària.

Criteris d'admissió

Estudis de grau relacionat amb seguretat alimentària, nutrició, toxicologia, activitat física i salut pública.

Resultats d'aprenentatge

- Promocionar hàbits pràctics saludables. - Dissenyar rutines dactivitat física. - Aspectes que cal considerar en auditories de seguretat alimentària. - Planificar menús balancejats.

Preinscripciò al curs

Solicita información

Responsable: Universitat de València. Edifici del Rectorat. Av. Blasco Ibáñez, 13. 46010-València.
Delegat de Protecció de Dades: D. Javier Plaza Penadés lopd@uv.es
Finalitat: Enviar informació rellevant de cursos de postgrau.
S'obtenen perfils a fi de personalitzar el tracte conforme a les seves característiques o necessitats i poder així dirigir-li les novetats més convenients.
Legitimació: Per a l'enviament d'informació sobre els títols propis de la Universitat de València la base de legitimació és el consentiment de l'interessat.
Destinataris: Fundació Universitat-Empresa de Valéncia and Universitat de València
Termini: Les dades de l'Usuari seran conservats fins que sol·liciti la seva baixa, s'oposi o revoqui el seu consentiment.
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades així com altres drets com s'explica a la informació addicional.
Amplieu informació: www.adeituv.es/politica-de-privacidad.

FAQS
 
Imprimir la informaciò