Diploma d'Especialització en Teràpies CAR-T per a Farmacèutics Hospitalaris i Hematòlegs

1a Edició - Codi 20722550

Dades generals

Curs acadèmic: Curs 2020/2021

Tipus de curs: Diploma d'Especialització

Nombre de crèdits: 33.00 Crèdits ECTS

Matrícula: 1600 € (import preu públic)

Requisits d'accés:

Modalitat: On-line

Col·laborador: Grupo Español de Trasplante Hematopoyético y Terapia Celular (GETH) / Sociedad Española de Farmacia Hospitalaria - SEFH

Direcció

Organitzador: Departament de Medicina

Direcció: Carlos Solano Vercet. Catedrático de Universidad. Departament de Medicina. Universitat de València.
Juan Luis Vinent Genestar. Jefe de la Unidad de Farmacia Oncológica. Hospital Sant Joan de Déu (Barcelona).

Més informació

Objectius del curs

El Ministeri de Sanitat, en el seu Pla d'Abordatge de Teràpies Avançades en l'SNS, planeja organitzar de forma planificada, equitativa, segura i eficient la utilització dels medicaments CAR-T en l'SNS, a més d'impulsar la investigació pública i la fabricació pròpia i pública d'aquests medicaments en l'àmbit acadèmic del Sistema, dins de condicions que garantisquen estàndards de qualitat, salut i eficàcia, i tots aquests temes que es contemplen en el Diploma d'Especialització en Teràpies CAR-T per a Farmacèutics Hospitalaris i Hematòlegs.

Per a garantir la seguretat en el procés assistencial es necessita experiència, coneixement i coordinació entre els diferents serveis participants en el procés per a la seua utilització. En conseqüència, comptar amb professionals sanitaris que estiguen especialitzats en el tema, així com hematòlegs i pediatres oncòlegs en les teràpies CAR-T, és on està enfocat el Diploma d'Especialització en Teràpies CAR-T per a Farmacèutics Hospitalaris i Hematòlegs.

Leer más

Objectius professionals

L'ús de les cèl·lules CAR-T o cèl·lules T de receptor antigen quimèric com a teràpia, ha representat una innovació en els tractaments reeixits de curació de diferents tipus de càncer hematològic. La FDA o Agència del Medicament dels Estats Units ha aprovat ja les dues primeres teràpies d'aquest tipus, denominades també com a teràpies genètiques, per a tractar la leucèmia aguda *linfoblástica i també per al limfoma B difús de cèl·lules grans. L'ús d'aquesta mena de teràpies a la UE representa alhora bones notícies i un repte en els sistemes sanitaris. És per això que, requerint de professionals especialitzats en aquesta mena de teràpies noves i esperançadores, la Universitat de València ofereix el seu Diploma d'Especialització en Teràpies CAR-T per a Farmacèutics Hospitalaris i Hematòlegs.

Gràcies als progressos científics en l'àmbit de la biologia molecular i cel·lular actuals, ha sigut possible desenvolupar medicaments de teràpia cel·lular amb cèl·lules T amb receptor d'antigen quimèric o CAR-T, utilitzant-se com la principal teràpia inmunocel.lular contra el càncer. Atés que la Comissió Europea ha autoritzat ja la comercialització dels dos primers medicaments amb cèl·lules CAR-T i existeixen nombrosos assajos clínics oberts a nivell mundial sobre aquest tema, es fa necessària la creació d'una especialitat als professionals sanitaris interessats en el tema com el Diploma d'Especialització en Teràpies CAR-T per a Farmacèutics Hospitalaris i Hematòlegs.

Leer más

Solicita información

He llegit i accepto la informació proporcionada sobre protecció de dades i Política de Privacitat de ADEIT.

Consento rebre informació sobre els títols propis de la Universitat de València.

Todos los campos son obligatorios

El formato de teléfono es incorrecto

El formato de correo electrónico es incorrecto

Mensaje recibido correctamente. Nos pondremos en contacto con usted lo antes posible

Error en el envío. Póngase en contacto con nosotros mediante correo electrónico

Debe aceptar la política de privacidad de ADEIT.

Responsable: Universitat de València. Edifici del Rectorat. Av. Blasco Ibáñez, 13. 46010-València.
Delegat de Protecció de Dades: D. Javier Plaza Penadés lopd@uv.es
Finalitat: Enviar informació rellevant de cursos de postgrau.
S'obtenen perfils a fi de personalitzar el tracte conforme a les seves característiques o necessitats i poder així dirigir-li les novetats més convenients.
Legitimació: Per a l'enviament d'informació sobre els títols propis de la Universitat de València la base de legitimació és el consentiment de l'interessat.
Destinataris: Fundació Universitat-Empresa de Valéncia and Universitat de València
Termini: Les dades de l'Usuari seran conservats fins que sol·liciti la seva baixa, s'oposi o revoqui el seu consentiment.
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades així com altres drets com s'explica a la informació addicional.
Amplieu informació: www.adeituv.es/politica-de-privacidad.

SI, ENVIA
 
Imprimir la informaciò
 
Ajudes / Beques
FAQS