Expert Universitari en Violència Filio-Parental i altres problemes relacionats amb les Conductes Delictives

8a Edició - Codi 20512290/20511130

Dades generals

Curs acadèmic: Curs 2020/2021

Tipus de curs: Expert Universitari

Nombre de crèdits: 11.00 Crèdits ECTS

Matrícula: 480 € (import preu públic)

Requisits d'accés: Llicenciats o Graduats en Psicologia i Pedagogia; Diplomats o Graduats en Treball Social i Educació Social ue vuigan ampliar su formació i/o experiencia professional en l'àmbit de l'intervenció social
Professionals habilitats o que acrediten experiencia professional en menors.

Modalitat: On-line

Col·laborador: Cátedra Luis Amigó

Direcció

Organitzador: Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local. IIDL

Direcció: Paula Samper García. Profesor Titular de Universidad. Departament de Psicologia Bàsica. Universitat de València.
Pedro José López Ferri. Profesor Asociado de Universidad. Departament de Sociologia i Antropologia Social. Universitat de València. Subdirector Colonia San Vicente Ferrer, . .
María José Ridaura Costa. Psicóloga. Directora Centro de Menores Cabanyal.

Més informació

Objectius del curs

La violència és un fenomen preocupant. En primer lloc perquè les conseqüències de la mateixa són o poden ser molt negatives, en segon lloc perquè cada vegada més es generalitza en diferents contextos com a forma d'interrelació i de resolució de problemes i en tercer lloc perquè desgraciadament cada vegada està més acceptat i normalitzat el seu ús.
Però si parlar de violència en termes generals és complicat i dramàtic, parlar de violència en el si familiar, en un espai íntim i privat en el qual se suposa hi ha relacions d'afectivitat, encara flama més l'atenció i preocupa en gran manera. En els últims 15 anys, ha aparegut a Espanya i també en altres països europeus i de la resta del món, un nou fenomen social, el de la violència exercida dels fills cap als seus pares, el de la violència filie-parental (VFP).
Les dades estadístiques revelen un preocupant increment de la violència exercida pels fills adolescents sobre els seus progenitors, sense distinció de classes socials ni gènere. Segons les dades publicades per la Memòria de la Fiscalia General de l'Estat, els expedients oberts a joves per violència filie-parental van augmentar un 3,6% durant l'any 2018, situant-se en 4.833 els procediments incoats a menors per aquesta mena de delicte, enfront dels 4.665 registrats durant 2017. La Comunitat Valenciana és la segona comunitat d'Espanya en la qual més casos es van registrar, després d'Andalusia. En 2018 es van obrir 832 expedients per aquesta mena de delicte, enfront dels 783 de 2017, la qual cosa suposa un augment del 6%. Desglossant les dades per províncies, 644 van ser registrats a València, 128 a Alacant i 60 a Castelló.

Leer más

Objectius professionals

Contínuament apareixen en els mitjans de comunicació pares desesperats davant la impotència de no poder controlar el comportament violent dels seus fills i buscant ajuda professional per a poder comprendre el que està succeint en les seues vides, així com per a resoldre-ho. La visibilitat dels problemes d'agressivitat de fills a pares va aparéixer quan els professionals no estaven tècnicament preparats per a donar resposta a aquesta problemàtica. Més de 15 anys després, la violència filie-parental continua sent un problema social important, que genera preocupació tant en la societat en general com en l'àmbit professional i científic.
És la nostra responsabilitat com a professionals ajudar i acompanyar als xics i les xiques i les seues famílies que pateixen aquest problema, perquè reconstruïsquen les seues relacions i puguen reconstituir-se com a família, i és la nostra responsabilitat com a professionals fer-ho cada vegada amb una major qualitat i rigor, per al que és necessari una formació especialitzada.
La violència filie-parental és un problema complex i multicausal que requereix d'una intervenció especialitzada i per tant, de professionals amb especialització en aquest àmbit. Especialització que pot resultar molt interessant per a incrementar les competències professionals de psicòlegs, criminòlegs, treballadors socials, educadors socials, sociòlegs, pedagogs, mestres, etc. Aquest Expert Universitari està dirigit a professionals relacionats amb l'atenció familiar i infantojuvenil, l'àmbit sanitari i escolar, sistema de protecció i de justícia juvenil, etc. Gràcies a aquest Expert Universitari l'alumnat serà competent per a conéixer, comprendre, analitzar i abordar el fenomen de la violència filie-parental i altres problemes relacionats amb les conductes delictives.

Leer más

Preinscripciò al curs

Solicita información

He llegit i accepto la informació proporcionada sobre protecció de dades i Política de Privacitat de ADEIT.

Consento rebre informació sobre els títols propis de la Universitat de València.

Todos los campos son obligatorios

El formato de teléfono es incorrecto

El formato de correo electrónico es incorrecto

Mensaje recibido correctamente. Nos pondremos en contacto con usted lo antes posible

Error en el envío. Póngase en contacto con nosotros mediante correo electrónico

Debe aceptar la política de privacidad de ADEIT.

Responsable: Universitat de València. Edifici del Rectorat. Av. Blasco Ibáñez, 13. 46010-València.
Delegat de Protecció de Dades: D. Javier Plaza Penadés lopd@uv.es
Finalitat: Enviar informació rellevant de cursos de postgrau.
S'obtenen perfils a fi de personalitzar el tracte conforme a les seves característiques o necessitats i poder així dirigir-li les novetats més convenients.
Legitimació: Per a l'enviament d'informació sobre els títols propis de la Universitat de València la base de legitimació és el consentiment de l'interessat.
Destinataris: Fundació Universitat-Empresa de Valéncia and Universitat de València
Termini: Les dades de l'Usuari seran conservats fins que sol·liciti la seva baixa, s'oposi o revoqui el seu consentiment.
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades així com altres drets com s'explica a la informació addicional.
Amplieu informació: www.adeituv.es/politica-de-privacidad.

SI, ENVIA
 
Imprimir la informaciò
 
Ajudes / Beques
FAQS