Array
(
[CODIGO] => 22721121
[EDICION] => 1
[SITUACION] => Aprobado
[SITUACION_BIS] => Iniciado
[MATRICULA] => 3100
[MATRICULA_2] => 0
[MATRICULA_3] => 0
[HORAS] => 60.00
[FECHA_INICIO] => 10/10/2022
[FECHA_FIN] => 23/06/2023
[LUGAR] => Aula Virtual
[NOMBRE_EMPRESA_ORGANIZADOR] => Departament d'Òptica i Optometria i Ciencies de la Visió
[FECHA_FIN_PREINSCRIPCION] => 24/09/2022
[AREA] => 7
[NOMBRE_EMPRESA_PATROCINADO] =>
[NOMBRE_EMPRESA_COLABORADOR] =>
[OBSERVACIONES_PREINSCRIPCION] =>
[TIPO_DOCENCIA] => A distancia
[TIPO_DOCENCIA_1] => 3
[TIPO_DOCENCIA_2] => On-line
[AULA_VIRTUAL_ADEIT] => 0
[TIPO_CURSO] => Postgrado
[TIPO_CURSO_1] => Título Propio de Pos
[DIRECCION_URL] =>
[AÑO_CURSO] => 34
[URL_VIDEO] =>
[URL_FACEBOOK] =>
[URL_TWITTER] =>
[META_TITLE] =>
[META_DESCRIPTION] =>
[META_KEYWORDS] =>
[DIRECCION_CURSO_CORTO] => cirugia-refractiva-lentes-contacto
[GESTOR_NOMBRE] => María
[GESTOR_APELLIDOS] => Palau Montoro
[GESTOR_EMAIL] => maria.palau@fundacions.uv.es
[ADMINISTRATIVO_NOMBRE] => Ángeles
[ADMINISTRATIVO_APELLIDOS] => Ferrandiz Santillana
[ADMINISTRATIVO_EMAIL] => angeles.ferrandiz@fundacions.uv.es
[ES_INTERNO] => 1
[EMAIL_EXTERNO] => informacion@adeituv.es
[PREINSCRIPCION_WEB] => 0
[URL_AULA_VIRTUAL] =>
[OFERTADO_OTRO] => 0
[ID_CURSO_OFERTADO] => 0
[DESCRIPCION_OFERTADO] =>
[TELEFONO_EXTERNO] => 96 160 3000
[MATRICULA_PDTE_APROBACION] => 0
[ID_IDIOMA] => 4
[area_curs] => Àrea de Salut
[NOMBRE_CURSO] => Màster de Formació Permanent en Optometria Especialitzada en Cirurgia Refractiva i Lents de Contacte
[TITULACION] => Màster de Formació Permanent
[HORARIO] => Online,
[REQUISITOS_TITULACION] => Diplomats/Graduats en Òptica i Optometria, i Metges especialistes en Oftalmologia.
Estudiants als quals els falte menys del 10% dels crèdits per a finalitzar els estudis de grau, condicionat a superar-los en el mateix curs acadèmic.
[REQUISITOS_OTROS] =>
[ARG_VENTA] => Els programes de Grau en Òptica i Optometria de les diferents universitats espanyoles cobreixen àmpliament la formació bàsica i general en optometria i contactologia que necessitaran els professionals d'aquest àmbit per a l'acompliment clínic en la població general. No obstant això, hi ha dos àmbits en els quals la formació actual presenta mancances: la contactologia especialitzada i l'atenció optomètrica en cirurgia refractiva. El Màster de Formació Permanent en Optometria Especialitzada en Cirurgia Refractiva i Lents de Contacte ve a cobrir les llacunes formatives del grau en aquests dos àmbits. L'objectiu principal d'aquest màster és impartir formació específica en dues àrees concretes: la cirurgia refractiva i de cataractes, i la contactologia avançada, amb la finalitat de formar especialistes en aquestes disciplines.
Per què estudiar el Màster de Formació Permanent en Optometria Especialitzada en Cirurgia Refractiva i Lents de Contacte
Per a aquells professionals en la salut ocular, comptar amb una formació especialitzada en cirurgia refractiva i de cataractes, així com de contactologia avançada, és essencial. Per a això, el Màster de Formació Permanent en Optometria Especialitzada en Cirurgia Refractiva i Lents de Contacte ofereix una formació actualitzada i completa.
La llei d'ordenació de les professions sanitàries estableix que el mesurament de l'error refractiu és competència de l'àmbit de l'òptica i l'optometria. Per això, és de gran importància disposar dels coneixements sobre les particularitats de l'examen de la funció visual. L'auge i considerable increment dels procediments de cirurgia refractiva o de cataracta fan necessari comptar amb la formació necessària per a realitzar una correcta avaluació preoperatòria així com un adequat seguiment postquirúrgic.
En concret, respecte a la cirurgia refractiva, el programa del màster aborda els tipus de procediments quirúrgics refractius i de cataracta, els tipus d'implants refractius existents i les seues característiques, la tecnologia involucrada en aquests processos i la seua avaluació, així com en el paper de l'optometrista en l'avaluació de pacients sotmesos a aquests procediments. Aquesta formació habilita per a complir millor la labor social d'atenció optomètrica a pacients amb condicions especials, com a persones intervingudes de cirurgia refractiva. A més, fa possible participar en equips multidisciplinaris amb oftalmòlegs i infermers.
Respecte a la contactologia, l'auge i considerable diversitat de materials, dissenys i aplicacions, així com l'existència de diverses situacions compromeses que es beneficiarien d'adaptacions de lents de contacte particularment complexes, fan necessària una constant actualització i especialització en aquest camp. El Màster de Formació Permanent en Optometria Especialitzada en Cirurgia Refractiva i Lents de Contacte cobreix la manca de formació al més alt nivell en aquesta disciplina amb la finalitat de poder realitzar adaptacions avançades de lent de contacte, ja se de manera autònoma o dins d'equips multidisciplinaris.
[ARG_VENTA2] => Dins d'aquest àmbit, el Màster de Formació Permanent en Optometria Especialitzada en Cirurgia Refractiva i Lents de Contacte aborda els nous materials i dissenys complexos de lents de contacte, analitza les situacions en les quals la seua adaptació està indicada, explica com realitzar aquesta adaptació, les característiques de la persona candidata a utilitzar-les i forma per a detectar i manejar possibles complicacions.
Amb això, el màster desenvolupa les capacitats per a valorar les adaptacions de lents de contacte de dissenys especials, realitzar l'adaptació satisfactòria en funció de la seua condició específica (i.e. adaptacions postquirúrgiques, control de la progressió de la miopia, etc.), i completar el seguiment satisfactori del pacient posant l'accent principalment en la detecció precoç de complicacions i el seu maneig optomètric.
On estudiar el Màster de Formació Permanent en Optometria Especialitzada en Cirurgia Refractiva i Lents de Contacte
La Universitat de València ofereix sempre cursos i especialitats enfocades a millorar no sols als professionals de la salut, sinó que milloren la salut i qualitat de vida de la població. En el cas del Màster de Formació Permanent en Optometria Especialitzada en Cirurgia Refractiva i Lents de Contacte s'enfoca en la seua qualitat visual, la qual cosa té repercussions en la vida quotidiana dels pacients.
Dins dels temes que abordarà el Màster de Formació Permanent en Optometria Especialitzada en Cirurgia Refractiva i Lents de Contacte està la cirurgia refractiva corneal, així com la cirurgia refractiva intraocular *fáquica i *pseudofáquica. Altres temes estan relacionats amb la tecnologia i instrumentació avançada, així com l'adaptació de lents de contacte a diferents grups poblacionals, l'examen optomètric específic, entre altres.
[AÑO_CURSO_DESC] =>
[MODALIDAD_EVALUACION] => L'Aula Virtual és l'espai de relació de l'alumnat amb els seus companys i el professorat. L'Aula Virtual es constitueix com un entorn de trobada, intercanvi i aprenentatge dinàmic. Per a accedir, es disposa d'una clau personalitzada que permet l'accés al curs des de qualsevol ordinador connectat a Internet i des de tots els navegadors web i sistemes operatius. Aquest model pedagògic en línia facilita l'accés a la formació al llarg de la vida, trencant les barreres del temps i de l'espai, fent compatible l'activitat quotidiana i les circumstàncies personals amb els interessos formatius, i facilitant la formació des de qualsevol lloc i a qualsevol hora, al ritme que l'alumnat mateix decideix.
L'alumnat té a la seua disposició tot el material didàctic i li ho podrà descarregar en el seu ordinador o imprimir-lo en paper, la qual cosa facilitarà la seua lectura i estudi sense estar connectat.
El curs podrà comptar, en el seu cas, amb un conjunt de recursos addicionals que permetran al professorat complementar la seua docència: materials multimèdia, vídeos a través d'un servei de videostreaming, arxius Powerpoint, arxius PDF, àudios, diapositives, galeries d'imatges, calendaris, etc. La comunicació entre els participants del curs es realitza a través de fòrums que permeten intercanviar missatges i arxius. L'objectiu dels fòrums és el de servir de punt de trobada de tots/as els/les participants del curs, permetent debats sobre aspectes d'actualitat relacionats amb el contingut del curs o plantejar dubtes de caràcter general, inserir notícies de la premsa relacionades amb la matèria, etc. A més, es disposa d'un sistema de tutoria personal per a consultes particulars amb el professorat en privat.
L'alumnat està envoltat d'un conjunt de persones, serveis i recursos que li atenen i estan a la seua disposició per a facilitar-li l'aprenentatge. Aquest col·lectiu inclou diverses figures, des de la direcció d'aquest, els autors de continguts, els/les tutors/as, coordinadors del desenvolupament del curs, dinamitzadors i fins a l'Equip Tècnic. Tots ells participen d'una manera relacionada en els processos docents en entorns virtuals. Encara que és l'alumnat el que gestiona el seu propi temps i planifica el seu ritme d'estudi, està secundat d'una manera personalitzada per tot aquest equip de suport que l'ajudaran al fet que aprofite amb èxit el curs, atenent qualsevol consulta sobre metodologia, pla docent i guiant el seu treball diari.
[MODALIDAD_EVALUACION2] =>
[OBSERVACION_MATRICULA_1] =>
[OBSERVACION_MATRICULA_2] =>
[OBSERVACION_MATRICULA_3] =>
[SALIDA_PROFESIONAL] => Formació clínica especialitzada per a treballar en àmbit hospitalari, consulta especialitzada i gabinet optomètric.
[ANO_CURSO_DESC] => Curs 2022/2023
[programa] => Array
(
[0] => Array
(
[CODIGO_CURSO] => 22721121
[AÑO_CURSO] => 34
[CODIGO] => 1
[NOMBRE_MATERIA] => Tecnologia i instrumentació avançada
[NOMBRE_MATERIA_VAL] => Tecnologia i instrumentació avançada
[DESCRIPCION] => programa || programa2 || programa3
[DESCRIPCION1] => 1- Anatomia i fisiologia corneal
2- Morfometria corneal: Topografia i paquimetría corneals
3- Biometria ocular
4- Avaluació de la qualitat òptica de l'ull
5- Avaluació de la superfície ocular
6- Tonometría i histèresi corneal
7- Tomografia de coherència òptica
[DESCRIPCION2] =>
[DESCRIPCION3] =>
[DESCRIPCION1_VAL] => 1- Anatomia i fisiologia corneal
2- Morfometria corneal: Topografia i paquimetría corneals
3- Biometria ocular
4- Avaluació de la qualitat òptica de l'ull
5- Avaluació de la superfície ocular
6- Tonometría i histèresi corneal
7- Tomografia de coherència òptica
[DESCRIPCION2_VAL] =>
[DESCRIPCION3_VAL] =>
[ORDEN] => 1
)
[1] => Array
(
[CODIGO_CURSO] => 22721121
[AÑO_CURSO] => 34
[CODIGO] => 2
[NOMBRE_MATERIA] => Cirurgia refractiva corneal
[NOMBRE_MATERIA_VAL] => Cirurgia refractiva corneal
[DESCRIPCION] => programa || programa2 || programa3
[DESCRIPCION1] => 1- Cirurgia incisional
2- El làser excímer
3- Ablacions de superfície
4- LASIK
5- Tècniques inductives
6- Implantologia corneal
7- Cross-linking corneal
[DESCRIPCION2] =>
[DESCRIPCION3] =>
[DESCRIPCION1_VAL] => 1- Cirurgia incisional
2- El làser excímer
3- Ablacions de superfície
4- LASIK
5- Tècniques inductives
6- Implantologia corneal
7- Cross-linking corneal
[DESCRIPCION2_VAL] =>
[DESCRIPCION3_VAL] =>
[ORDEN] => 2
)
[2] => Array
(
[CODIGO_CURSO] => 22721121
[AÑO_CURSO] => 34
[CODIGO] => 3
[NOMBRE_MATERIA] => Cirurgia refractiva intraocular fáquica i pseudofáquica
[NOMBRE_MATERIA_VAL] => Cirurgia refractiva intraocular fáquica i pseudofáquica
[DESCRIPCION] => programa || programa2 || programa3
[DESCRIPCION1] => 1- Lents intraoculars fáquicas de suport angular
2- Lents intraoculars fáquicas de fixació iridiana
3- Lents intraoculars fáquicas epicristalinianas
4- Cataractes
5- Tractament de les cataractes
6- Lents intraoculars monofocales
7- Lents intraoculars tòriques
8- Lents intraoculars multifocals
9- Lents intraoculars acomodatives
[DESCRIPCION2] =>
[DESCRIPCION3] =>
[DESCRIPCION1_VAL] => 1- Lents intraoculars fáquicas de suport angular
2- Lents intraoculars fáquicas de fixació iridiana
3- Lents intraoculars fáquicas epicristalinianas
4- Cataractes
5- Tractament de les cataractes
6- Lents intraoculars monofocales
7- Lents intraoculars tòriques
8- Lents intraoculars multifocals
9- Lents intraoculars acomodatives
[DESCRIPCION2_VAL] =>
[DESCRIPCION3_VAL] =>
[ORDEN] => 3
)
[3] => Array
(
[CODIGO_CURSO] => 22721121
[AÑO_CURSO] => 34
[CODIGO] => 4
[NOMBRE_MATERIA] => Adaptació de lents de contacte en població pediàtrica i prèsbita
[NOMBRE_MATERIA_VAL] => Adaptació de lents de contacte en població pediàtrica i prèsbita
[DESCRIPCION] => programa || programa2 || programa3
[DESCRIPCION1] => 1- Adaptació de lent de contacte en el pacient pediàtric
2- Introducció a la correcció de la presbícia mitjançant lent de contacte
3- Monovisión. Selecció del pacient
4- Lent de contacte multifocal de visió alternant
5- Lent de contacte multifocal de visió simultània
6- Nous dissenys de lent de contacte per a presbícia
7- Lent de contacte en el pacient afáquico
8- Sequedat ocular i lent de contacte
[DESCRIPCION2] =>
[DESCRIPCION3] =>
[DESCRIPCION1_VAL] => 1- Adaptació de lent de contacte en el pacient pediàtric
2- Introducció a la correcció de la presbícia mitjançant lent de contacte
3- Monovisión. Selecció del pacient
4- Lent de contacte multifocal de visió alternant
5- Lent de contacte multifocal de visió simultània
6- Nous dissenys de lent de contacte per a presbícia
7- Lent de contacte en el pacient afáquico
8- Sequedat ocular i lent de contacte
[DESCRIPCION2_VAL] =>
[DESCRIPCION3_VAL] =>
[ORDEN] => 4
)
[4] => Array
(
[CODIGO_CURSO] => 22721121
[AÑO_CURSO] => 34
[CODIGO] => 5
[NOMBRE_MATERIA] => Adaptació de lents de contacte en còrnia irregular i control de la progressió de la miopia
[NOMBRE_MATERIA_VAL] => Adaptació de lents de contacte en còrnia irregular i control de la progressió de la miopia
[DESCRIPCION] => programa || programa2 || programa3
[DESCRIPCION1] => 1- Lent de contacte en queratocono
2- Lent de contacte després de cirurgia corneal
3- Lent de contacte terapèutica i protètica
4- Introducció a l'ortoqueratología. Limites teòrics
5- Lent de contacte de geometria inversa
6- Indicacions, contradiccions i criteris d'adaptació en ortoqueratología
7- Alteracions estructurals i visuals després d'ortoqueratología
8- Lents de contacte de desenfocament perifèric
[DESCRIPCION2] =>
[DESCRIPCION3] =>
[DESCRIPCION1_VAL] => 1- Lent de contacte en queratocono
2- Lent de contacte després de cirurgia corneal
3- Lent de contacte terapèutica i protètica
4- Introducció a l'ortoqueratología. Limites teòrics
5- Lent de contacte de geometria inversa
6- Indicacions, contradiccions i criteris d'adaptació en ortoqueratología
7- Alteracions estructurals i visuals després d'ortoqueratología
8- Lents de contacte de desenfocament perifèric
[DESCRIPCION2_VAL] =>
[DESCRIPCION3_VAL] =>
[ORDEN] => 5
)
[5] => Array
(
[CODIGO_CURSO] => 22721121
[AÑO_CURSO] => 34
[CODIGO] => 6
[NOMBRE_MATERIA] => Examen Optomètric específic
[NOMBRE_MATERIA_VAL] => Examen Optomètric específic
[DESCRIPCION] => programa || programa2 || programa3
[DESCRIPCION1] => 1- Examen optomètric pre i post cirurgia corneal
2- Examen optomètric pre i post cirurgia intraocular
3- Càlcul de la potència d'una lent intraocular
4- Complicacions en cirurgia refractiva
5- Complicacions en còrnia associades al port de lents de contacte
6- Complicacions en parpelles i conjuntiva associades a les lents de contacte
7- Valoració i comunicació de resultats després de cirurgia o adaptació de lents de contacte
[DESCRIPCION2] =>
[DESCRIPCION3] =>
[DESCRIPCION1_VAL] => 1- Examen optomètric pre i post cirurgia corneal
2- Examen optomètric pre i post cirurgia intraocular
3- Càlcul de la potència d'una lent intraocular
4- Complicacions en cirurgia refractiva
5- Complicacions en còrnia associades al port de lents de contacte
6- Complicacions en parpelles i conjuntiva associades a les lents de contacte
7- Valoració i comunicació de resultats després de cirurgia o adaptació de lents de contacte
[DESCRIPCION2_VAL] =>
[DESCRIPCION3_VAL] =>
[ORDEN] => 6
)
[6] => Array
(
[CODIGO_CURSO] => 22721121
[AÑO_CURSO] => 34
[CODIGO] => 7
[NOMBRE_MATERIA] => Treball fi de Màster
[NOMBRE_MATERIA_VAL] => Treball fi de Màster
[DESCRIPCION] => programa || programa2 || programa3
[DESCRIPCION1] => Treball fi de Màster
[DESCRIPCION2] =>
[DESCRIPCION3] =>
[DESCRIPCION1_VAL] => Treball fi de Màster
[DESCRIPCION2_VAL] =>
[DESCRIPCION3_VAL] =>
[ORDEN] => 7
)
)
[professors] => Array
(
[0] => Array
(
[DNI] => uni38148
[NOMBRE_PERSONA] => César Antonio
[APELLIDOS] => Albarrán Diego
[PDI] => 1
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] => Departament d'Òptica i Optometria i Ciencies de la Visió. Universitat de València
[CARGO_FACULTAD] => Contratado Doctor
[NPI] => H9028
[EMAIL_FACULTAD] => albarran@uv.es
[CARGO_EMPRESA] =>
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
[1] => Array
(
[DNI] => uni65142
[NOMBRE_PERSONA] => Alejandro
[APELLIDOS] => Cerviño Expósito
[PDI] => 1
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] => Departament d'Òptica i Optometria i Ciencies de la Visió. Universitat de València
[CARGO_FACULTAD] => Catedrático de Universidad
[NPI] => M7186
[EMAIL_FACULTAD] => acerex@uv.es
[CARGO_EMPRESA] =>
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
[2] => Array
(
[DNI] => uni47914
[NOMBRE_PERSONA] => Santiago
[APELLIDOS] => García Lázaro
[PDI] => 1
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] => Departament d'Òptica i Optometria i Ciencies de la Visió. Universitat de València
[CARGO_FACULTAD] => Profesor Titular de Universidad
[NPI] => M8099
[EMAIL_FACULTAD] => sangarla@uv.es
[CARGO_EMPRESA] =>
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
[3] => Array
(
[DNI] => uni23144
[NOMBRE_PERSONA] => David
[APELLIDOS] => Madrid Costa
[PDI] => 3
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] =>
[CARGO_FACULTAD] =>
[NPI] =>
[EMAIL_FACULTAD] =>
[CARGO_EMPRESA] => Catedrático de Universidad, Universidad Complutense de Madrid
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
[4] => Array
(
[DNI] => uni31326
[NOMBRE_PERSONA] => Robert
[APELLIDOS] => Montés Micó
[PDI] => 1
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] => Departament d'Òptica i Optometria i Ciencies de la Visió. Universitat de València
[CARGO_FACULTAD] => Catedrático de Universidad
[NPI] => H7381
[EMAIL_FACULTAD] => rmontes@uv.es
[CARGO_EMPRESA] =>
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
)
[direccio] => Array
(
[0] => Array
(
[0] => Array
(
[DNI] => uni38148
[NOMBRE_PERSONA] => César Antonio
[APELLIDOS] => Albarrán Diego
[PDI] => 1
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] => Departament d'Òptica i Optometria i Ciencies de la Visió. Universitat de València
[CARGO_FACULTAD] => Contratado Doctor
[NPI] => H9028
[EMAIL_FACULTAD] => albarran@uv.es
[CARGO_EMPRESA] =>
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
)
[1] => Array
(
[0] => Array
(
[DNI] => uni65142
[NOMBRE_PERSONA] => Alejandro
[APELLIDOS] => Cerviño Expósito
[PDI] => 1
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] => Departament d'Òptica i Optometria i Ciencies de la Visió. Universitat de València
[CARGO_FACULTAD] => Catedrático de Universidad
[NPI] => M7186
[EMAIL_FACULTAD] => acerex@uv.es
[CARGO_EMPRESA] =>
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
)
[2] => Array
(
[0] => Array
(
[DNI] => uni47914
[NOMBRE_PERSONA] => Santiago
[APELLIDOS] => García Lázaro
[PDI] => 1
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] => Departament d'Òptica i Optometria i Ciencies de la Visió. Universitat de València
[CARGO_FACULTAD] => Profesor Titular de Universidad
[NPI] => M8099
[EMAIL_FACULTAD] => sangarla@uv.es
[CARGO_EMPRESA] =>
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
)
[3] => Array
(
[0] => Array
(
[DNI] => uni31326
[NOMBRE_PERSONA] => Robert
[APELLIDOS] => Montés Micó
[PDI] => 1
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] => Departament d'Òptica i Optometria i Ciencies de la Visió. Universitat de València
[CARGO_FACULTAD] => Catedrático de Universidad
[NPI] => H7381
[EMAIL_FACULTAD] => rmontes@uv.es
[CARGO_EMPRESA] =>
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
)
)
)
Dades generals
Curs acadèmic: Curs 2022/2023
Tipus de curs: Màster de Formació Permanent
Nombre de crèdits: 60.00 Crèdits ECTS
Preinscripció al curs: Hasta el 24/09/2022
Data inici: Octubre 2022
Data fi: Juny 2023
Matrícula: 3100 € (import preu públic)
Requisits d'accés: Diplomats/Graduats en Òptica i Optometria, i Metges especialistes en Oftalmologia.
Estudiants als quals els falte menys del 10% dels crèdits per a finalitzar els estudis de grau, condicionat a superar-los en el mateix curs acadèmic.
Modalitat: On-line
Horari i Lloc d'impartició
Lloc d'impartició: Aula Virtual
Horari: Online,
Més informació
Telèfon: 96 160 30 00
E-mail: informacio@adeituv.es
Objectius del curs
Els programes de Grau en Òptica i Optometria de les diferents universitats espanyoles cobreixen àmpliament la formació bàsica i general en optometria i contactologia que necessitaran els professionals d'aquest àmbit per a l'acompliment clínic en la població general. No obstant això, hi ha dos àmbits en els quals la formació actual presenta mancances: la contactologia especialitzada i l'atenció optomètrica en cirurgia refractiva. El Màster de Formació Permanent en Optometria Especialitzada en Cirurgia Refractiva i Lents de Contacte ve a cobrir les llacunes formatives del grau en aquests dos àmbits. L'objectiu principal d'aquest màster és impartir formació específica en dues àrees concretes: la cirurgia refractiva i de cataractes, i la contactologia avançada, amb la finalitat de formar especialistes en aquestes disciplines.
Per què estudiar el Màster de Formació Permanent en Optometria Especialitzada en Cirurgia Refractiva i Lents de Contacte
Leer más
Els programes de Grau en Òptica i Optometria de les diferents universitats espanyoles cobreixen àmpliament la formació bàsica i general en optometria i contactologia que necessitaran els professionals d'aquest àmbit per a l'acompliment clínic en la població general. No obstant això, hi ha dos àmbits en els quals la formació actual presenta mancances: la contactologia especialitzada i l'atenció optomètrica en cirurgia refractiva. El Màster de Formació Permanent en Optometria Especialitzada en Cirurgia Refractiva i Lents de Contacte ve a cobrir les llacunes formatives del grau en aquests dos àmbits. L'objectiu principal d'aquest màster és impartir formació específica en dues àrees concretes: la cirurgia refractiva i de cataractes, i la contactologia avançada, amb la finalitat de formar especialistes en aquestes disciplines.
Per què estudiar el Màster de Formació Permanent en Optometria Especialitzada en Cirurgia Refractiva i Lents de Contacte
Per a aquells professionals en la salut ocular, comptar amb una formació especialitzada en cirurgia refractiva i de cataractes, així com de contactologia avançada, és essencial. Per a això, el Màster de Formació Permanent en Optometria Especialitzada en Cirurgia Refractiva i Lents de Contacte ofereix una formació actualitzada i completa.
La llei d'ordenació de les professions sanitàries estableix que el mesurament de l'error refractiu és competència de l'àmbit de l'òptica i l'optometria. Per això, és de gran importància disposar dels coneixements sobre les particularitats de l'examen de la funció visual. L'auge i considerable increment dels procediments de cirurgia refractiva o de cataracta fan necessari comptar amb la formació necessària per a realitzar una correcta avaluació preoperatòria així com un adequat seguiment postquirúrgic.
En concret, respecte a la cirurgia refractiva, el programa del màster aborda els tipus de procediments quirúrgics refractius i de cataracta, els tipus d'implants refractius existents i les seues característiques, la tecnologia involucrada en aquests processos i la seua avaluació, així com en el paper de l'optometrista en l'avaluació de pacients sotmesos a aquests procediments. Aquesta formació habilita per a complir millor la labor social d'atenció optomètrica a pacients amb condicions especials, com a persones intervingudes de cirurgia refractiva. A més, fa possible participar en equips multidisciplinaris amb oftalmòlegs i infermers.
Respecte a la contactologia, l'auge i considerable diversitat de materials, dissenys i aplicacions, així com l'existència de diverses situacions compromeses que es beneficiarien d'adaptacions de lents de contacte particularment complexes, fan necessària una constant actualització i especialització en aquest camp. El Màster de Formació Permanent en Optometria Especialitzada en Cirurgia Refractiva i Lents de Contacte cobreix la manca de formació al més alt nivell en aquesta disciplina amb la finalitat de poder realitzar adaptacions avançades de lent de contacte, ja se de manera autònoma o dins d'equips multidisciplinaris.
Dins d'aquest àmbit, el Màster de Formació Permanent en Optometria Especialitzada en Cirurgia Refractiva i Lents de Contacte aborda els nous materials i dissenys complexos de lents de contacte, analitza les situacions en les quals la seua adaptació està indicada, explica com realitzar aquesta adaptació, les característiques de la persona candidata a utilitzar-les i forma per a detectar i manejar possibles complicacions.
Amb això, el màster desenvolupa les capacitats per a valorar les adaptacions de lents de contacte de dissenys especials, realitzar l'adaptació satisfactòria en funció de la seua condició específica (i.e. adaptacions postquirúrgiques, control de la progressió de la miopia, etc.), i completar el seguiment satisfactori del pacient posant l'accent principalment en la detecció precoç de complicacions i el seu maneig optomètric.
On estudiar el Màster de Formació Permanent en Optometria Especialitzada en Cirurgia Refractiva i Lents de Contacte
La Universitat de València ofereix sempre cursos i especialitats enfocades a millorar no sols als professionals de la salut, sinó que milloren la salut i qualitat de vida de la població. En el cas del Màster de Formació Permanent en Optometria Especialitzada en Cirurgia Refractiva i Lents de Contacte s'enfoca en la seua qualitat visual, la qual cosa té repercussions en la vida quotidiana dels pacients.
Dins dels temes que abordarà el Màster de Formació Permanent en Optometria Especialitzada en Cirurgia Refractiva i Lents de Contacte està la cirurgia refractiva corneal, així com la cirurgia refractiva intraocular *fáquica i *pseudofáquica. Altres temes estan relacionats amb la tecnologia i instrumentació avançada, així com l'adaptació de lents de contacte a diferents grups poblacionals, l'examen optomètric específic, entre altres.
Leer menos
Objectius professionals
Formació clínica especialitzada per a treballar en àmbit hospitalari, consulta especialitzada i gabinet optomètric.
1.- QUINA DIFERÈNCIA HI HA ENTRE UN MÀSTER OFICIAL I UN MÀSTER PROPI DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA?
S'entén per Màster Oficial el conjunt d'ensenyaments reglats de postgrau amb validesa en tot el territori nacional i en l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES) que han superat un procés d'elaboració i aprovació conforme a les normes legals dictades pel Govern i les Comunitats Autònomes (Lleis, Decrets, Ordres) reconegut en el marc de les normes i acords de l'EEES.
El Màster Propi, es refereix a estudis que han de superar un procés normatiu intern més flexible i diversificat (en la pròpia universitat), pensats per a oferir un tipus de formació concorde a les demandes de la societat.
2.- QUINS TÍTOLS PROPIS OFEREIX LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA?
La Universitat de València renova anualment la seua oferta de títols propis. En aqueixa oferta podem trobar els següents títols de postgrau: Màsters Propis entre 60 i 120 crèdits ECTS, Diplomes d'Especialització entre 25 i 45 crèdits ECTS, Experts Universitaris amb una durada d'entre 11 i 20 crèdits ECTS i Certificats Universitaris d'entre 3 i 10 crèdits ECTS.
Tipus de títols propis | Crèdits | Requisits d'accés |
Títol de Màster Propi | 60-120 ECTS | Titulats o amb un 10% per a finalitzar |
Diploma d'Especialització | 25-45 ECTS | Titulats o amb un 10% per a finalitzar i professionals. |
Títol d'Expert Universitari | 11-20 ECTS | Titulats o amb un 10% per a finalitzar i professionals. |
Certificat universitari | 3-10 ECTS | Condicions d'accés a estudis universitaris i professionals |
3.- QUÈ ÉS UN CRÈDIT ECTS?
ECTS és l'acrònim de European Credits Transfer Sistem. És una forma de mesurar la durada dels estudis universitaris que contempla diferents factors com són l'assistència a sessions teòriques, la realització de treballs pràctics, la dedicació a pràctiques.
4.- ON PUC OBTENIR INFORMACIÓ D'UN CURS EN CONCRET?
En la pàgina web (
https://postgrado.adeituv.es) trobaràs tota la informació referent a cadascun dels títols oferits.
5.- EXISTEIX LA POSSIBILITAT D'OBTENIR ALGUN TIPUS DE CONVALIDACIÓ D'ESTUDIS?
En els títols propis no existeix la possibilitat de convalidació acadèmica. Es tracta d'ofertes formatives que es renoven de forma anual i el pla d'estudis d'una edició a una altra és independent i no convalidable.
6.- QUI EXPEDEIX ELS TÍTOLS DE POSTGRAU?
Els títols propis de la Universitat de València seran expedits pel Rector o Rectora en model normalitzat i quedarà constància en el registre de títols de la Universitat. En aquests títols es farà esment exprés que manquen de caràcter oficial.
7.- POT UN ALUMNE ESTRANGER EL TÍTOL DEL QUAL NO ESTIGA HOMOLOGAT ACCEDIR A AQUESTS ESTUDIS?
Sí, sempre que siga autoritzat per la direcció del Curs.
8.- HE DE REALITZAR UNA PREINSCRIPCIÓ DEL CURS QUE ESTIC INTERESSAT A CURSAR?
Sí, és necessària la preinscripció en el curs corresponent, atenent a les indicacions, de data, lloc i adreça que para aquest curs estiguen publicats en aquest portal Web. Aquesta preinscripció deu anar acompanyada dóna els documents que en cada curs s'especifiquen.
9.- EXISTEIX LA POSSIBILITAT DE SOL·LICITAR BEQUES PER A CURSAR AQUESTS ESTUDIS?
Existeixen diferents convocatòries oferides per diferents entitats per a poder obtenir ajudes per a realitzar un Postgrau Propi de la Universitat de València. Pel seu volum les més sol·licitades són:
Convocatòria d'ajudes Títols Propis de la Universitat de València
http://www.uv.es/uvweb/universitat/ca/estudis-postgrau/titols-propis-postgrau/beques-ajudes-1285848447971.html
10.- EL PAGAMENT QUE REALITZE EN LA MATRÍCULA, QUÈ INCLOU?
El pagament de la taxa de matricula inclou.
L'accés a totes les accions formatives del curs i/o a la plataforma virtual que ho suporte.
El dret a l'obtenció del carnet universitari.
Aquell material que l'adreça del curs estime oportú.
Un segur de responsabilitat civil i accident.
11.- ES POT FRACCIONAR EL PAGAMENT DE LA MATRÍCULA?
Sempre que el seu import supere la quantitat de 500€ i la durada del Curs siga superior a tres mesos, la matrícula es podrà fraccionar:
- En Aquells cursos de més de tres mesos i taxa de matrícula superior a 500 euros i Fins a 1.000 euros, es podrà fraccionar en dos terminis 1/2 en el moment de l'Admissió i 1/2 als dos mesos de començat.
- En aquells cursos de més de tres mesos i taxa de matrícula de més d'1.000 euros es podrà fraccionar en tres terminis 1/3 en el moment de l'admissió; 1/3 als dos mesos de començat i 1/3 als quatre mesos.
- En aquells cursos de més de dos anys es fracciona de la següent manera: el 50% a l'inici del primer curs i el 50% restant a l'inici del segon curs.
12.- EN LA QUANTITAT ABONADA EN MATRICULAR-ME S'INCLOUEN LES TAXES D'EXPEDICIÓ DEL TÍTOL/DIPLOMA?
Les taxes d'emissió de títol o certificat que acredite la realització del curs per part de la Universitat no estan incloses en l'import de la matrícula.
13.- EXISTEIX ALGUN TIPUS DE DESCOMPTE A L'HORA D'ABONAR LA MATRÍCULA?
No a excepció d'aquells aspectes contemplats en la LLEI 32/1999, de 8 d'octubre publicada en el BOE 242 del 9 d'octubre de 1999.
14.- EN QUINS CASOS ES POT RETORNAR L'IMPORT DE LA MATRÍCULA?
Una vegada matriculat a l'estudiant que es done de baixa per causes justificades abans de 10 Dies **habiles transcorreguts des de l'inici del curs se li retornarà el 50% de l'import de la matrícula. L'anul·lació es justificarà sempre per alguna de les següents causes sobrevingudes: malaltia, treball, menyscapte econòmic de la unitat familiar o qualsevol altra causa que, segons el parer del director o directora, es considere equiparable a les anteriors.
15.- ÉS POSSIBLE EL PAGAMENT DE LA MATRÍCULA PER TRANSFERÈNCIA BANCÀRIA?
Solament s'admetrà en casos excepcionals, quan l'alumne residisca en l'estranger o quan resulte impossible el pagament mitjançant el procediment estàndard (rebuts per finestreta -per al primer cobrament- o domiciliació bancària -per als segons pagaments-)
16.- EL PAGAMENT DE LA MATRÍCULA INCLOU ALGUN TIPUS DE SEGUR?
Sí, els alumnes matriculats estan coberts per una Assegurança d'accidents i Responsabilitat a l'entorn del curs.
17.- EXISTEIX LA POSSIBILITAT DE REALITZAR PRÀCTIQUES EN EMPRESES O INSTITUCIONS?
Sí, sempre que ho contemple l'organització dels estudis. Aquestes pràctiques poden formar part del pla d'estudis i en aquest cas les han de realitzar tots els alumnes matriculats o poden ser un complement formatiu addicional a la programació acadèmica i no és necessari que les realitzen tots els alumnes matriculats. Es poden realitzar fins a 900 hores de pràctiques.
18.- ÉS NECESSARI REALITZAR ALGUN CONVENI PER A REALITZAR LES PRÀCTIQUES EN EMPRESES/INSTITUCIONS?
Sí, és necessari subscriure un Conveni entre la Universitat l'empresa/institució per al desenvolupament de les pràctiques. Aquest Conveni es gestionarà pel Director dels estudis a través de la Fundació Universitat Empresa de València i haurà d'arreplegar les dades bàsiques de l'activitat a realitzar durant les pràctiques així com les signatures dels alumnes, tutors de l'empresa i tutors de la Universitat.
19.- QUIN ÉS EL SISTEMA D'AVALUACIÓ?
L'organització de cada curs indicarà els procediments d'avaluació específics, però en qualsevol cas, la superació de proves o exàmens és un requisit necessari per a l'obtenció de Títols Propis. Només quan es finalitza el postgrau i estan les actes es pot sol·licitar el certificat i/o títol acreditatiu de la seua realització.
20.- COM PUC FER LA PREINSCRIPCIÓ A UN CURS?
Pots fer la preinscripció a un títol propi electrònicament a través de l'apartat que trobaràs a la web del mateix.
També pots imprimir la fitxa de preinscripció que s'indica
a continuació, emplenar-la i enviar-la juntament amb tota la documentació sol·licitada per mail a
informacion@adeituv.es o per correu (o en persona) a:
Fundación Universidad Empresa de Valencia
Plaza Virgen de la Paz, 3
46001 Valencia.
AJUDES PER A TÍTOLS PROPIS DE POSTGRAU
Resolució de 30 d'abril de 2019, de la vicerectora d?Estudis i Política Lingüística de la Universitat de València, per la qual es convoca i s?estableixen les bases reguladores de la convocatòria d?ajudes per a cursos de postgrau propis de la Universitat de València, curs acadèmic 2018-2019. Podeu consultar-la punxant en el següent enllaç:
Convocatòria ajudes cursos de postgrau propis 2018/2019
Publicació en el DOGV
FUNDACION ESTATAL PARA LA FORMACION EN EL EMPLEO
Anualment, s'assigna a les empreses una quantia en concepte de crèdit per a formar als seus recursos humans. Una vegada realitzada la Formació, el gasto es deduïx de les cotitzacions a la Seguretat Social. En cas de no utilitzar el crèdit per a la formació dins de l'any en curs, no podrà ser utilitzat l'any següent i l'empresa perdeix eixa quantitat destinada a formació.
Totes les empreses adscrites al Règim General de la Seguretat Social i que realitzen accions formatives per als seus empleats i que cotitzen per formació professional, podran disposar d'un crèdit anual resultat de la quantia ingressada per l'empresa durant l'any anterior.
Per a obtindre més informació sobre este tipus d'ajudes, pot consultar la pàgina web de la Fundación estatal para la formación en el empleo:
https://www.fundae.es/