Array
(
[CODIGO] => 22222480
[EDICION] => 1
[SITUACION] => Aprobado
[SITUACION_BIS] => Suspendido
[MATRICULA] => 800
[MATRICULA_2] => 0
[MATRICULA_3] => 0
[HORAS] => 40.00
[FECHA_INICIO] => 03/10/2022
[FECHA_FIN] => 11/12/2022
[LUGAR] =>
[NOMBRE_EMPRESA_ORGANIZADOR] => Departament de Dret Constitucional, Ciència Política i de l'Administració
[FECHA_FIN_PREINSCRIPCION] => 18/09/2022
[AREA] => 2
[NOMBRE_EMPRESA_PATROCINADO] => Cátedra Nueva Transición Verde de la Universitat de València
[NOMBRE_EMPRESA_COLABORADOR] => Centro studi sull' America Latina / Democracia + Grupo Interuniversitario de investigación sobre poder constituyente y nuevo constitucionalismo
[OBSERVACIONES_PREINSCRIPCION] =>
[TIPO_DOCENCIA] => A distancia
[TIPO_DOCENCIA_1] => 3
[TIPO_DOCENCIA_2] => On-line
[AULA_VIRTUAL_ADEIT] => 1
[TIPO_CURSO] => Postgrado
[TIPO_CURSO_1] => Título Propio de Pos
[DIRECCION_URL] =>
[AÑO_CURSO] => 34
[URL_VIDEO] =>
[URL_FACEBOOK] =>
[URL_TWITTER] =>
[META_TITLE] =>
[META_DESCRIPTION] =>
[META_KEYWORDS] =>
[DIRECCION_CURSO_CORTO] => derecho-ecologico
[GESTOR_NOMBRE] => Nanda
[GESTOR_APELLIDOS] => Requena Ortiz
[GESTOR_EMAIL] => nanda.requena@fundacions.uv.es
[ADMINISTRATIVO_NOMBRE] => Ángeles
[ADMINISTRATIVO_APELLIDOS] => Ferrandiz Santillana
[ADMINISTRATIVO_EMAIL] => angeles.ferrandiz@fundacions.uv.es
[ES_INTERNO] => 1
[EMAIL_EXTERNO] => informacion@adeituv.es
[PREINSCRIPCION_WEB] => 0
[URL_AULA_VIRTUAL] =>
[OFERTADO_OTRO] => 0
[ID_CURSO_OFERTADO] => 0
[DESCRIPCION_OFERTADO] =>
[TELEFONO_EXTERNO] => 96 160 3000
[MATRICULA_PDTE_APROBACION] => 0
[ID_IDIOMA] => 4
[PUBLICAR_WEB] => 0
[area_curs] => Àrea Jurídic i Social
[NOMBRE_CURSO] => Diploma d¿Especialització en Dret Ecològic i Drets de la Natura
[TITULACION] => Diploma d'Especialització
[HORARIO] => Dilluns-divendres de 17.00-20.00 hores,
[REQUISITOS_TITULACION] => Professionals amb titulació acadèmica del Dret interessats en l'exercici de ls defensa del Dret ecològic i els drets de la naturalesa.
Professionals amb titulació acadèmica que exercisquen la ciència política, consultors o assessors, que treballen en la presa de decisions respecte a l'ecologia i els drets de la naturalesa.
Personal docent d'universitats i altres centres d'estudi involucrat en l'ensenyament del Dret ecològic i els drets de la naturalesa.
Estudiants als quals els falten menys del 10% dels crèdits per a finalitzar els seus estudis de grau, condicionat a superar-los en el mateix curs acadèmic i vulguen especialitzar-se en Dret ecològic i els drets de la naturalesa o que treballen sobre Dret ecològic i els drets de la naturalesa.
[REQUISITOS_OTROS] => El Dret ambiental ha sigut assumit durant les últimes dècades pels diferents ordenaments jurídics com un mecanisme rellevant a favor de la sostenibilitat ambiental, la lluita contra el canvi climàtic, i la protecció dels drets. Però no és el mateix Dret ambiental del qual es podia parlar quatre dècades arrere: es tracta d'un Dret que s'incorpora gradualment dins del denominat gir *ecocéntrico, i el principal paradigma del qual és el reconeixement de la Naturalesa com a subjecte de drets.
El reconeixement dels drets de la Naturalesa, present ja en diversos ordenaments jurídics, s'està obrint pas en els últims temps passe com un dels processos més potents amb els quals podem comptar en la via democràtica de l'emancipació. És un fet jurídic constatable en una àmplia diversitat de països.
Estem enfront del primer diploma universitari a Europa que incorpora tant el coneixement en Dret ambiental com en drets de la Naturalesa, i els explica des de la interconnectivitat que li és pròpia.
Aquesta col·laboració entre la Universitat de València i la Universitat de Bolonya, amb la cooperació de diverses universitats europees i llatinoamericanes, es conforma com una oportunitat única per a la formació específica en un tema en l'avantguarda del Dret.
[ARG_VENTA] => El Diploma d'Especialització en Dret ecològic i drets de la Naturalesa és un curs de postgrau, títol de la Universitat de València, que es realitza en col·laboració amb el Centre Studi America Llatina de la Universitat de Bolonya. És dirigit pel Dr. Rubén Martínez Dalmau, de la Universitat de València, i la Dra. Silvia Bagni, de la Universitat de Bolonya.
En el Diploma participen tretze professors i professores de diverses universitats europees i llatinoamericanes, a més de Bolonya i València: Universitat Federal de Santa Catarina i Universitat Federal de Goias, al Brasil; la Universitat Andina Simón Bolívar, a l'Equador; la Universitat Major de Sant Andrés, a Bolívia; i la Universitat de Girona. És el primer programa d'aquestes característiques que s'ofereix a Europa.
El Dret ambiental ha sigut assumit durant les últimes dècades pels diferents ordenaments jurídics com un mecanisme rellevant a favor de la sostenibilitat ambiental, la lluita contra el canvi climàtic, i la protecció dels drets. Però no és el mateix Dret ambiental del qual es podia parlar quatre dècades arrere: es tracta d'un Dret que s'incorpora gradualment dins del denominat gir ecocéntrico, i el principal paradigma del qual és el reconeixement de la Naturalesa com a subjecte de drets.
El reconeixement dels drets de la Naturalesa, present ja en diversos ordenaments jurídics, s'està obrint pas en els últims temps passe com un dels processos més potents amb els quals podem comptar en la via democràtica de l'emancipació. És un fet jurídic constatable en una àmplia diversitat de països.
Estem enfront del primer diploma universitari a Europa que incorpora tant el coneixement en Dret ambiental com en drets de la Naturalesa, i els explica des de la interconnectivitat que li és pròpia.
Aquesta col·laboració entre la Universitat de València i la Universitat de Bolonya, amb la cooperació de diverses universitats europees i llatinoamericanes, es conforma com una oportunitat única per a la formació específica en un tema en l'avantguarda del Dret.
[ARG_VENTA2] =>
[AÑO_CURSO_DESC] =>
[MODALIDAD_EVALUACION] => La matèria del Diploma on-line en Dret ecològic i drets de la Naturalesa es distribueix en deu assignatures, repartides en dos mòduls: un primer mòdul, de cinc assignatures, sobre Dret ecològic, i un segon mòdul, d'altres cinc assignatures, sobre Drets de la Naturalesa. Cada mòdul es desenvolupa des d'assignatures generals a particulars: inicia amb una assignatura conceptual, li segueix una assignatura comparada, i acaba amb tres assignatures particulars.
El Diploma és completament virtual, per la qual cosa la docència es realitzarà a través de l'aula virtual d'Adeit-Universitat de València.
El Diploma tindrà una duració de deu setmanes. Cada assignatura tindrà una duració d'una setmana, corresponent al calendari establit.
El procés de docència de cada assignatura serà el següent:
1. Dues classes presencials de 90 minuts cadascuna impartida per la professora i el professor responsable. En les classes es presentarà el contingut de l'assignatura, els materials d'estudi, i es realitzaran les exposicions que desenvolupen principalment el contingut..
Les classes tindran lloc dilluns i dimecres de 20 a 21.30h (horari d'Espanya)
2. Una sessió de tutoria de 60 minuts per a l'aclariment de dubtes per part de l'alumnat.
La tutoria tindrà lloc el divendres de 20 a 21.00h (horari d'Espanya)
3. Estudi autònom per part de l'alumnat del material proporcionat per la professora o el professor responsable de l'assignatura.
4. La participació en un fòrum específic de l'assignatura, que iniciarà amb una intervenció de la professora o el professor responsable de l'assignatura.
5. Tutories personalitzades, que es realitzaran per part de l'alumnat per correu electrònic a la professora o el professor responsable.
6. Avaluació, que tindrà lloc al final a través de dues proves finals, una després de cada mòdul, i que consistiran en treballs avaluables sobre alguns aspectes desenvolupats durant cada mòdul.
Amb independència de la docència en cada assignatura, s'organitzaran activitats complementàries del Diploma com la conferència inaugural, seminaris o intervencions de persones expertes, visualització de material audiovisual, estudi de casos concrets& que seran organitzats tant per les professores i els professors responsables de cada assignatura com per la direcció del Diploma.
[MODALIDAD_EVALUACION2] =>
[OBSERVACION_MATRICULA_1] =>
[OBSERVACION_MATRICULA_2] =>
[OBSERVACION_MATRICULA_3] =>
[SALIDA_PROFESIONAL] => Advocada o advocat expert en Dret ecològic i els drets de la naturalesa.
Assessora o assessor expert en Dret ecològic i els drets de la naturalesa.
Professora o professor Dret ecològic i els drets de la naturalesa.
[ANO_CURSO_DESC] => Curs 2022/2023
[programa] => Array
(
[0] => Array
(
[CODIGO_CURSO] => 22222480
[AÑO_CURSO] => 34
[CODIGO] => 9
[NOMBRE_MATERIA] => 1.1 Dret ecològic: aspectes conceptuals i legislació comparada
[NOMBRE_MATERIA_VAL] => 1.1 Dret ecològic: aspectes conceptuals i legislació comparada
[DESCRIPCION] => programa || programa2 || programa3
[DESCRIPCION1] => a) Dret ecològic
b) Limites planetaris
c) Decolonialidad
d) Decreixement
e) Justícia ecològica
f) Harmonia amb la naturalesa
[DESCRIPCION2] =>
[DESCRIPCION3] =>
[DESCRIPCION1_VAL] => a) Dret ecològic
b) Limites planetaris
c) Decolonialidad
d) Decreixement
e) Justícia ecològica
f) Harmonia amb la naturalesa
[DESCRIPCION2_VAL] =>
[DESCRIPCION3_VAL] =>
[ORDEN] => 1
)
[1] => Array
(
[CODIGO_CURSO] => 22222480
[AÑO_CURSO] => 34
[CODIGO] => 8
[NOMBRE_MATERIA] => 1.2 Metodologia de la comparació jurídica: Instruments per a l'estudi interdisciplinari de la disciplina
[NOMBRE_MATERIA_VAL] => 1.2 Metodologia de la comparació jurídica: Instruments per a l'estudi interdisciplinari de la disciplina
[DESCRIPCION] => programa || programa2 || programa3
[DESCRIPCION1] => Introducció històrica a la difusió i evolució de la comparació
Diferents nivells de comparació
Objectius teòrics de la comparació
Objectius pràctics de la comparació
Un acostament crític a la metodologia corrent
Anàlisi de temes actuals del constitucionalisme comparat
[DESCRIPCION2] =>
[DESCRIPCION3] =>
[DESCRIPCION1_VAL] => Introducció històrica a la difusió i evolució de la comparació
Diferents nivells de comparació
Objectius teòrics de la comparació
Objectius pràctics de la comparació
Un acostament crític a la metodologia corrent
Anàlisi de temes actuals del constitucionalisme comparat
[DESCRIPCION2_VAL] =>
[DESCRIPCION3_VAL] =>
[ORDEN] => 2
)
[2] => Array
(
[CODIGO_CURSO] => 22222480
[AÑO_CURSO] => 34
[CODIGO] => 1
[NOMBRE_MATERIA] => 1.3 La lluita contra el canvi climàtic des del Dret: perspectiva comparada
[NOMBRE_MATERIA_VAL] => 1.3 La lluita contra el canvi climàtic des del Dret: perspectiva comparada
[DESCRIPCION] => programa || programa2 || programa3
[DESCRIPCION1] => Clíma, jurisprudència, mandat ecològic, sostenibilitat
[DESCRIPCION2] =>
[DESCRIPCION3] =>
[DESCRIPCION1_VAL] => Clíma, jurisprudència, mandat ecològic, sostenibilitat
[DESCRIPCION2_VAL] =>
[DESCRIPCION3_VAL] =>
[ORDEN] => 3
)
[3] => Array
(
[CODIGO_CURSO] => 22222480
[AÑO_CURSO] => 34
[CODIGO] => 2
[NOMBRE_MATERIA] => 1.4 El dret ecològic enfront del poder corporatiu transnacional
[NOMBRE_MATERIA_VAL] => 1.4 El dret ecològic enfront del poder corporatiu transnacional
[DESCRIPCION] => programa || programa2 || programa3
[DESCRIPCION1] => Empreses transnacionals, litigi estratègic, drets humans, dret a l'ambient, Binding Treaty, diligència deguda
[DESCRIPCION2] =>
[DESCRIPCION3] =>
[DESCRIPCION1_VAL] => Empreses transnacionals, litigi estratègic, drets humans, dret a l'ambient, Binding Treaty, diligència deguda
[DESCRIPCION2_VAL] =>
[DESCRIPCION3_VAL] =>
[ORDEN] => 4
)
[4] => Array
(
[CODIGO_CURSO] => 22222480
[AÑO_CURSO] => 34
[CODIGO] => 3
[NOMBRE_MATERIA] => 1.5 El dret ecològic i els drets de la naturalesa: el rol del territori i de les ciutats
[NOMBRE_MATERIA_VAL] => 1.5 El dret ecològic i els drets de la naturalesa: el rol del territori i de les ciutats
[DESCRIPCION] => programa || programa2 || programa3
[DESCRIPCION1] => Introducció al dret a la ciutat
Smart/sharing/cooperative/Green cities
Formes de participació ciutadana per a la cura dels béns comuns (ecològics) urbanes
Anàlisis de casos pràctics de ciutats ecològiques i solidàries
[DESCRIPCION2] =>
[DESCRIPCION3] =>
[DESCRIPCION1_VAL] => Introducció al dret a la ciutat
Smart/sharing/cooperative/Green cities
Formes de participació ciutadana per a la cura dels béns comuns (ecològics) urbanes
Anàlisis de casos pràctics de ciutats ecològiques i solidàries
[DESCRIPCION2_VAL] =>
[DESCRIPCION3_VAL] =>
[ORDEN] => 5
)
[5] => Array
(
[CODIGO_CURSO] => 22222480
[AÑO_CURSO] => 34
[CODIGO] => 4
[NOMBRE_MATERIA] => 2.1 La naturalesa com a subjecte de drets: aspectes conceptuals
[NOMBRE_MATERIA_VAL] => 2.1 La naturalesa com a subjecte de drets: aspectes conceptuals
[DESCRIPCION] => programa || programa2 || programa3
[DESCRIPCION1] => Drets de la naturalesa, gir biocéntrico, constitucionalisme democràtic, drets mediambientals, antropocentrisme
[DESCRIPCION2] =>
[DESCRIPCION3] =>
[DESCRIPCION1_VAL] => Drets de la naturalesa, gir biocéntrico, constitucionalisme democràtic, drets mediambientals, antropocentrisme
[DESCRIPCION2_VAL] =>
[DESCRIPCION3_VAL] =>
[ORDEN] => 6
)
[6] => Array
(
[CODIGO_CURSO] => 22222480
[AÑO_CURSO] => 34
[CODIGO] => 5
[NOMBRE_MATERIA] => 2.2 El reconeixement constitucional dels drets de la naturalesa en perspectiva comparada.
[NOMBRE_MATERIA_VAL] => 2.2 El reconeixement constitucional dels drets de la naturalesa en perspectiva comparada.
[DESCRIPCION] => programa || programa2 || programa3
[DESCRIPCION1] => Drets de la naturalesa. Drets constitucional. Dret constitucional comparat
[DESCRIPCION2] =>
[DESCRIPCION3] =>
[DESCRIPCION1_VAL] => Drets de la naturalesa. Drets constitucional. Dret constitucional comparat
[DESCRIPCION2_VAL] =>
[DESCRIPCION3_VAL] =>
[ORDEN] => 7
)
[7] => Array
(
[CODIGO_CURSO] => 22222480
[AÑO_CURSO] => 34
[CODIGO] => 6
[NOMBRE_MATERIA] => 2.3 Els mecanismes de protecció jurídica dels drets de la naturalesa: legislació i jurisprudència comparades
[NOMBRE_MATERIA_VAL] => 2.3 Els mecanismes de protecció jurídica dels drets de la naturalesa: legislació i jurisprudència comparades
[DESCRIPCION] => programa || programa2 || programa3
[DESCRIPCION1] => a. Drets de la Naturalesa: la seua configuració normativa als països d'Amèrica Llatina
b. La incidència de la jurisprudència en la implementació dels drets de la Naturalesa
c. Reptes i estratègies per a l'exercici dels drets de la Naturalesa
[DESCRIPCION2] =>
[DESCRIPCION3] =>
[DESCRIPCION1_VAL] => a. Drets de la Naturalesa: la seua configuració normativa als països d'Amèrica Llatina
b. La incidència de la jurisprudència en la implementació dels drets de la Naturalesa
c. Reptes i estratègies per a l'exercici dels drets de la Naturalesa
[DESCRIPCION2_VAL] =>
[DESCRIPCION3_VAL] =>
[ORDEN] => 8
)
[8] => Array
(
[CODIGO_CURSO] => 22222480
[AÑO_CURSO] => 34
[CODIGO] => 10
[NOMBRE_MATERIA] => 2.4 Drets de la naturalesa, harmonia i cosmogonies dels pobles originaris
[NOMBRE_MATERIA_VAL] => 2.4 Drets de la naturalesa, harmonia i cosmogonies dels pobles originaris
[DESCRIPCION] => programa || programa2 || programa3
[DESCRIPCION1] => a) Drets de la Naturalesa i Harmonia amb la Naturalesa;
b) Cosmogonies de pobles origin antics;
c) El Nou Constitucionalisme Democràtic Llatinoamericà;
d) Antropocentrisme, Biocentrismo, Ecocentrismo e Eco-Humanisme Antropodescentrado;
e) Perspectivisme ameríndio;
f) No ser ociós, no mentir, no robar (Mestressa killa, mestressa llulla, mestressa shwa) com a valors i principis jurídics;
g) Viure bé i bé viure (Sumak Kawsay, Suma Qamaña e Ñandereko) com a sistemes de vida i princípios jurídics.
h) Ubuntu i les filosofies comunitárias africanes;
i) Decolonialidad, Interculturalitat i Plurinacionalitat;
j) Els Comuns i la casa Comuna;
k) Col·lapses ontològics ecosocials i extinció biològica.
l) Diàlegs interactius per la Declaració Universal dels Drets de la Mare Terra en Nacions Unides. Programa Harmonia amb la Naturalesa.
[DESCRIPCION2] =>
[DESCRIPCION3] =>
[DESCRIPCION1_VAL] => a) Drets de la Naturalesa i Harmonia amb la Naturalesa;
b) Cosmogonies de pobles origin antics;
c) El Nou Constitucionalisme Democràtic Llatinoamericà;
d) Antropocentrisme, Biocentrismo, Ecocentrismo e Eco-Humanisme Antropodescentrado;
e) Perspectivisme ameríndio;
f) No ser ociós, no mentir, no robar (Mestressa killa, mestressa llulla, mestressa shwa) com a valors i principis jurídics;
g) Viure bé i bé viure (Sumak Kawsay, Suma Qamaña e Ñandereko) com a sistemes de vida i princípios jurídics.
h) Ubuntu i les filosofies comunitárias africanes;
i) Decolonialidad, Interculturalitat i Plurinacionalitat;
j) Els Comuns i la casa Comuna;
k) Col·lapses ontològics ecosocials i extinció biològica.
l) Diàlegs interactius per la Declaració Universal dels Drets de la Mare Terra en Nacions Unides. Programa Harmonia amb la Naturalesa.
[DESCRIPCION2_VAL] =>
[DESCRIPCION3_VAL] =>
[ORDEN] => 9
)
[9] => Array
(
[CODIGO_CURSO] => 22222480
[AÑO_CURSO] => 34
[CODIGO] => 7
[NOMBRE_MATERIA] => 2.5 Els drets de la Naturalesa: desafiaments teòrics i pràctics des de la perspectiva processal i civil.
[NOMBRE_MATERIA_VAL] => 2.5 Els drets de la Naturalesa: desafiaments teòrics i pràctics des de la perspectiva processal i civil.
[DESCRIPCION] => programa || programa2 || programa3
[DESCRIPCION1] => 1.Desenvolupament històric del dret processal i civil
2.El dret processal des de les altres epistemes
3.Els drets de la naturalesa en el context dels constitucionalismes dialògics llatinoamericans
4.Els drets de la naturalesa en el paradigma del viure bé o suma qamaña.
5.la interdependència entre drets de la naturalesa i drets dels pobles indígenes
6.Els drets de la naturalesa i els drets de les dones diverses des d'un enfocament interseccional i intercultural
7.la aplicació de principi pro-natura
8.la legitimació activa
9.la legitimació passiva
10.la inversió de la càrrega de la prova
11.Les flexibilitzacions processals
12.Els diàlegs interculturals com altres eines de dret processal
13.L'abast de la cosa jutjada
14.Els mandats judicials de prevenció
15.Els mandats judicials de restitució
16.Els mandats de reparació integral de danys
17.Reflexions sobre l'activisme judicial per a l'eficàcia dels drets de la naturalesa
18.Els estàndards més alts de protecció quant a drets de la naturalesa
19.Anàlisi de l'Opinió Consultiva 23/17. La crítica a la Cort Interamericana de Drets Humans
20.Reflexions finals
[DESCRIPCION2] =>
[DESCRIPCION3] =>
[DESCRIPCION1_VAL] => 1.Desenvolupament històric del dret processal i civil
2.El dret processal des de les altres epistemes
3.Els drets de la naturalesa en el context dels constitucionalismes dialògics llatinoamericans
4.Els drets de la naturalesa en el paradigma del viure bé o suma qamaña.
5.la interdependència entre drets de la naturalesa i drets dels pobles indígenes
6.Els drets de la naturalesa i els drets de les dones diverses des d'un enfocament interseccional i intercultural
7.la aplicació de principi pro-natura
8.la legitimació activa
9.la legitimació passiva
10.la inversió de la càrrega de la prova
11.Les flexibilitzacions processals
12.Els diàlegs interculturals com altres eines de dret processal
13.L'abast de la cosa jutjada
14.Els mandats judicials de prevenció
15.Els mandats judicials de restitució
16.Els mandats de reparació integral de danys
17.Reflexions sobre l'activisme judicial per a l'eficàcia dels drets de la naturalesa
18.Els estàndards més alts de protecció quant a drets de la naturalesa
19.Anàlisi de l'Opinió Consultiva 23/17. La crítica a la Cort Interamericana de Drets Humans
20.Reflexions finals
[DESCRIPCION2_VAL] =>
[DESCRIPCION3_VAL] =>
[ORDEN] => 99
)
)
[professors] => Array
(
[0] => Array
(
[DNI] => uni26582
[NOMBRE_PERSONA] => Marco
[APELLIDOS] => Aparicio Wilhelmi
[PDI] => 3
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] =>
[CARGO_FACULTAD] =>
[NPI] =>
[EMAIL_FACULTAD] =>
[CARGO_EMPRESA] => Contratado/a Doctor/a. Universitat de Girona
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
[1] => Array
(
[DNI] => uni71069
[NOMBRE_PERSONA] => María Elena
[APELLIDOS] => Attard Bellido
[PDI] => 3
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] =>
[CARGO_FACULTAD] =>
[NPI] =>
[EMAIL_FACULTAD] =>
[CARGO_EMPRESA] => Profesora Universidad Mayor de San Andrés
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
[2] => Array
(
[DNI] => uni71006
[NOMBRE_PERSONA] => Silvia
[APELLIDOS] => Bagni
[PDI] => 3
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] =>
[CARGO_FACULTAD] =>
[NPI] =>
[EMAIL_FACULTAD] =>
[CARGO_EMPRESA] => Profesora titular de Derecho público comparado. Departamento de Ciencias Políticas y Sociales, Universidad de Bolonia.
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
[3] => Array
(
[DNI] => uni71068
[NOMBRE_PERSONA] => Fernando Antonio
[APELLIDOS] => De Carvalho Dantas
[PDI] => 3
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] =>
[CARGO_FACULTAD] =>
[NPI] =>
[EMAIL_FACULTAD] =>
[CARGO_EMPRESA] => Profesor titular Universidad Federal de Goias
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
[4] => Array
(
[DNI] => uni71066
[NOMBRE_PERSONA] => Cristiane
[APELLIDOS] => Derani
[PDI] => 3
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] =>
[CARGO_FACULTAD] =>
[NPI] =>
[EMAIL_FACULTAD] =>
[CARGO_EMPRESA] => Profesora de Derecho ambiental, económico e internacional en la Universidad Federal de Santa Catarina, Brasil
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
[5] => Array
(
[DNI] => uni29126
[NOMBRE_PERSONA] => Adoración
[APELLIDOS] => Guamán Hernández
[PDI] => 1
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] =>
[CARGO_FACULTAD] => Profesora Titular de Derecho del Trabajo en la Universitat de València
[NPI] => I6107
[EMAIL_FACULTAD] => Adoracion.Guaman@uv.es
[CARGO_EMPRESA] =>
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
[6] => Array
(
[DNI] => uni29336
[NOMBRE_PERSONA] => Rubén
[APELLIDOS] => Martínez Dalmau
[PDI] => 1
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] => Departament de Dret Constitucional, Ciència Política i de l'Administració. Universitat de València
[CARGO_FACULTAD] => Profesor/a Titular de Universidad
[NPI] => H0645
[EMAIL_FACULTAD] => rmartdal@uv.es
[CARGO_EMPRESA] =>
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
[7] => Array
(
[DNI] => uni71067
[NOMBRE_PERSONA] => Giorgia
[APELLIDOS] => Pavani
[PDI] => 3
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] =>
[CARGO_FACULTAD] =>
[NPI] =>
[EMAIL_FACULTAD] =>
[CARGO_EMPRESA] => Profesora titular de Derecho público comparado. Departamento de Ciencias Políticas y Sociales, Universidad de Bolonia
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
[8] => Array
(
[DNI] => uni71071
[NOMBRE_PERSONA] => Lucio
[APELLIDOS] => Pegoraro
[PDI] => 3
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] =>
[CARGO_FACULTAD] =>
[NPI] =>
[EMAIL_FACULTAD] =>
[CARGO_EMPRESA] => Catedrático de Derecho público comparado. Departamento de Ciencias Políticas y Sociales, Universidad de Bolonia
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
[9] => Array
(
[DNI] => uni71070
[NOMBRE_PERSONA] => Sabrina
[APELLIDOS] => Ragone
[PDI] => 3
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] =>
[CARGO_FACULTAD] =>
[NPI] =>
[EMAIL_FACULTAD] =>
[CARGO_EMPRESA] => Profesora titular de Derecho público comparado. Departamento de Ciencias Políticas y Sociales, Universidad de Bolonia
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
[10] => Array
(
[DNI] => uni13130
[NOMBRE_PERSONA] => Claudia
[APELLIDOS] => Storini
[PDI] => 3
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] =>
[CARGO_FACULTAD] =>
[NPI] =>
[EMAIL_FACULTAD] =>
[CARGO_EMPRESA] => Profesora Universidad Andina Simón Bolívar-Sede Ecuador
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
[11] => Array
(
[DNI] => uni26470
[NOMBRE_PERSONA] => Roberto Alfonso
[APELLIDOS] => Viciano Pastor
[PDI] => 1
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] => Departament de Dret Constitucional, Ciència Política i de l'Administració. Universitat de València
[CARGO_FACULTAD] => Catedrático/a de Universidad
[NPI] => G9112
[EMAIL_FACULTAD] => rviciano@uv.es
[CARGO_EMPRESA] =>
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
)
[direccio] => Array
(
[0] => Array
(
[0] => Array
(
[DNI] => uni29336
[NOMBRE_PERSONA] => Rubén
[APELLIDOS] => Martínez Dalmau
[PDI] => 1
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] => Departament de Dret Constitucional, Ciència Política i de l'Administració. Universitat de València
[CARGO_FACULTAD] => Profesor/a Titular de Universidad
[NPI] => H0645
[EMAIL_FACULTAD] => rmartdal@uv.es
[CARGO_EMPRESA] =>
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
)
[1] => Array
(
[0] => Array
(
[DNI] => uni71006
[NOMBRE_PERSONA] => Silvia
[APELLIDOS] => Bagni
[PDI] => 3
[DEPARTAMENTO_FACULTAD] =>
[CARGO_FACULTAD] =>
[NPI] =>
[EMAIL_FACULTAD] =>
[CARGO_EMPRESA] => Profesora titular de Derecho público comparado. Departamento de Ciencias Políticas y Sociales, Universidad de Bolonia.
[DIRECCION_URL_POSTGRADO] =>
[URL_LINKEDIN_POSTGRADO] =>
)
)
)
)
Dades generals
Curs acadèmic: Curs 2022/2023
Tipus de curs: Diploma d'Especialització
Nombre de crèdits: 40.00 Crèdits ECTS
Preinscripció al curs: Hasta el 18/09/2022
Data inici: Octubre 2022
Data fi: Desembre 2022
Matrícula: 800 € (import preu públic)
Requisits d'accés: Professionals amb titulació acadèmica del Dret interessats en l'exercici de ls defensa del Dret ecològic i els drets de la naturalesa.
Professionals amb titulació acadèmica que exercisquen la ciència política, consultors o assessors, que treballen en la presa de decisions respecte a l'ecologia i els drets de la naturalesa.
Personal docent d'universitats i altres centres d'estudi involucrat en l'ensenyament del Dret ecològic i els drets de la naturalesa.
Estudiants als quals els falten menys del 10% dels crèdits per a finalitzar els seus estudis de grau, condicionat a superar-los en el mateix curs acadèmic i vulguen especialitzar-se en Dret ecològic i els drets de la naturalesa o que treballen sobre Dret ecològic i els drets de la naturalesa.
El Dret ambiental ha sigut assumit durant les últimes dècades pels diferents ordenaments jurídics com un mecanisme rellevant a favor de la sostenibilitat ambiental, la lluita contra el canvi climàtic, i la protecció dels drets. Però no és el mateix Dret ambiental del qual es podia parlar quatre dècades arrere: es tracta d'un Dret que s'incorpora gradualment dins del denominat gir *ecocéntrico, i el principal paradigma del qual és el reconeixement de la Naturalesa com a subjecte de drets.
El reconeixement dels drets de la Naturalesa, present ja en diversos ordenaments jurídics, s'està obrint pas en els últims temps passe com un dels processos més potents amb els quals podem comptar en la via democràtica de l'emancipació. És un fet jurídic constatable en una àmplia diversitat de països.
Estem enfront del primer diploma universitari a Europa que incorpora tant el coneixement en Dret ambiental com en drets de la Naturalesa, i els explica des de la interconnectivitat que li és pròpia.
Aquesta col·laboració entre la Universitat de València i la Universitat de Bolonya, amb la cooperació de diverses universitats europees i llatinoamericanes, es conforma com una oportunitat única per a la formació específica en un tema en l'avantguarda del Dret.
Modalitat: On-line
Patrocinador:
/
Col·laborador:
Cátedra Nueva Transición Verde de la Universitat de València / Centro studi sull' America Latina / Democracia + Grupo Interuniversitario de investigación sobre poder constituyente y nuevo constitucionalismo
Horari i Lloc d'impartició
Lloc d'impartició:
Horari: Dilluns-divendres de 17.00-20.00 hores,
Més informació
Telèfon: 96 160 30 00
E-mail: informacio@adeituv.es
Objectius del curs
El Diploma d'Especialització en Dret ecològic i drets de la Naturalesa és un curs de postgrau, títol de la Universitat de València, que es realitza en col·laboració amb el Centre Studi America Llatina de la Universitat de Bolonya. És dirigit pel Dr. Rubén Martínez Dalmau, de la Universitat de València, i la Dra. Silvia Bagni, de la Universitat de Bolonya.
En el Diploma participen tretze professors i professores de diverses universitats europees i llatinoamericanes, a més de Bolonya i València: Universitat Federal de Santa Catarina i Universitat Federal de Goias, al Brasil; la Universitat Andina Simón Bolívar, a l'Equador; la Universitat Major de Sant Andrés, a Bolívia; i la Universitat de Girona. És el primer programa d'aquestes característiques que s'ofereix a Europa.
Leer más
El Diploma d'Especialització en Dret ecològic i drets de la Naturalesa és un curs de postgrau, títol de la Universitat de València, que es realitza en col·laboració amb el Centre Studi America Llatina de la Universitat de Bolonya. És dirigit pel Dr. Rubén Martínez Dalmau, de la Universitat de València, i la Dra. Silvia Bagni, de la Universitat de Bolonya.
En el Diploma participen tretze professors i professores de diverses universitats europees i llatinoamericanes, a més de Bolonya i València: Universitat Federal de Santa Catarina i Universitat Federal de Goias, al Brasil; la Universitat Andina Simón Bolívar, a l'Equador; la Universitat Major de Sant Andrés, a Bolívia; i la Universitat de Girona. És el primer programa d'aquestes característiques que s'ofereix a Europa.
El Dret ambiental ha sigut assumit durant les últimes dècades pels diferents ordenaments jurídics com un mecanisme rellevant a favor de la sostenibilitat ambiental, la lluita contra el canvi climàtic, i la protecció dels drets. Però no és el mateix Dret ambiental del qual es podia parlar quatre dècades arrere: es tracta d'un Dret que s'incorpora gradualment dins del denominat gir ecocéntrico, i el principal paradigma del qual és el reconeixement de la Naturalesa com a subjecte de drets.
El reconeixement dels drets de la Naturalesa, present ja en diversos ordenaments jurídics, s'està obrint pas en els últims temps passe com un dels processos més potents amb els quals podem comptar en la via democràtica de l'emancipació. És un fet jurídic constatable en una àmplia diversitat de països.
Estem enfront del primer diploma universitari a Europa que incorpora tant el coneixement en Dret ambiental com en drets de la Naturalesa, i els explica des de la interconnectivitat que li és pròpia.
Aquesta col·laboració entre la Universitat de València i la Universitat de Bolonya, amb la cooperació de diverses universitats europees i llatinoamericanes, es conforma com una oportunitat única per a la formació específica en un tema en l'avantguarda del Dret.
Leer menos
Objectius professionals
Advocada o advocat expert en Dret ecològic i els drets de la naturalesa.
Assessora o assessor expert en Dret ecològic i els drets de la naturalesa.
Professora o professor Dret ecològic i els drets de la naturalesa.
1.- QUINA DIFERÈNCIA HI HA ENTRE UN MÀSTER OFICIAL I UN MÀSTER PROPI DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA?
S'entén per Màster Oficial el conjunt d'ensenyaments reglats de postgrau amb validesa en tot el territori nacional i en l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES) que han superat un procés d'elaboració i aprovació conforme a les normes legals dictades pel Govern i les Comunitats Autònomes (Lleis, Decrets, Ordres) reconegut en el marc de les normes i acords de l'EEES.
El Màster Propi, es refereix a estudis que han de superar un procés normatiu intern més flexible i diversificat (en la pròpia universitat), pensats per a oferir un tipus de formació concorde a les demandes de la societat.
2.- QUINS TÍTOLS PROPIS OFEREIX LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA?
La Universitat de València renova anualment la seua oferta de títols propis. En aqueixa oferta podem trobar els següents títols de postgrau: Màsters Propis entre 60 i 120 crèdits ECTS, Diplomes d'Especialització entre 25 i 45 crèdits ECTS, Experts Universitaris amb una durada d'entre 11 i 20 crèdits ECTS i Certificats Universitaris d'entre 3 i 10 crèdits ECTS.
Tipus de títols propis | Crèdits | Requisits d'accés |
Títol de Màster Propi | 60-120 ECTS | Titulats o amb un 10% per a finalitzar |
Diploma d'Especialització | 25-45 ECTS | Titulats o amb un 10% per a finalitzar i professionals. |
Títol d'Expert Universitari | 11-20 ECTS | Titulats o amb un 10% per a finalitzar i professionals. |
Certificat universitari | 3-10 ECTS | Condicions d'accés a estudis universitaris i professionals |
3.- QUÈ ÉS UN CRÈDIT ECTS?
ECTS és l'acrònim de European Credits Transfer Sistem. És una forma de mesurar la durada dels estudis universitaris que contempla diferents factors com són l'assistència a sessions teòriques, la realització de treballs pràctics, la dedicació a pràctiques.
4.- ON PUC OBTENIR INFORMACIÓ D'UN CURS EN CONCRET?
En la pàgina web (
https://postgrado.adeituv.es) trobaràs tota la informació referent a cadascun dels títols oferits.
5.- EXISTEIX LA POSSIBILITAT D'OBTENIR ALGUN TIPUS DE CONVALIDACIÓ D'ESTUDIS?
En els títols propis no existeix la possibilitat de convalidació acadèmica. Es tracta d'ofertes formatives que es renoven de forma anual i el pla d'estudis d'una edició a una altra és independent i no convalidable.
6.- QUI EXPEDEIX ELS TÍTOLS DE POSTGRAU?
Els títols propis de la Universitat de València seran expedits pel Rector o Rectora en model normalitzat i quedarà constància en el registre de títols de la Universitat. En aquests títols es farà esment exprés que manquen de caràcter oficial.
7.- POT UN ALUMNE ESTRANGER EL TÍTOL DEL QUAL NO ESTIGA HOMOLOGAT ACCEDIR A AQUESTS ESTUDIS?
Sí, sempre que siga autoritzat per la direcció del Curs.
8.- HE DE REALITZAR UNA PREINSCRIPCIÓ DEL CURS QUE ESTIC INTERESSAT A CURSAR?
Sí, és necessària la preinscripció en el curs corresponent, atenent a les indicacions, de data, lloc i adreça que para aquest curs estiguen publicats en aquest portal Web. Aquesta preinscripció deu anar acompanyada dóna els documents que en cada curs s'especifiquen.
9.- EXISTEIX LA POSSIBILITAT DE SOL·LICITAR BEQUES PER A CURSAR AQUESTS ESTUDIS?
Existeixen diferents convocatòries oferides per diferents entitats per a poder obtenir ajudes per a realitzar un Postgrau Propi de la Universitat de València. Pel seu volum les més sol·licitades són:
Convocatòria d'ajudes Títols Propis de la Universitat de València
http://www.uv.es/uvweb/universitat/ca/estudis-postgrau/titols-propis-postgrau/beques-ajudes-1285848447971.html
10.- EL PAGAMENT QUE REALITZE EN LA MATRÍCULA, QUÈ INCLOU?
El pagament de la taxa de matricula inclou.
L'accés a totes les accions formatives del curs i/o a la plataforma virtual que ho suporte.
El dret a l'obtenció del carnet universitari.
Aquell material que l'adreça del curs estime oportú.
Un segur de responsabilitat civil i accident.
11.- ES POT FRACCIONAR EL PAGAMENT DE LA MATRÍCULA?
Sempre que el seu import supere la quantitat de 500€ i la durada del Curs siga superior a tres mesos, la matrícula es podrà fraccionar:
- En Aquells cursos de més de tres mesos i taxa de matrícula superior a 500 euros i Fins a 1.000 euros, es podrà fraccionar en dos terminis 1/2 en el moment de l'Admissió i 1/2 als dos mesos de començat.
- En aquells cursos de més de tres mesos i taxa de matrícula de més d'1.000 euros es podrà fraccionar en tres terminis 1/3 en el moment de l'admissió; 1/3 als dos mesos de començat i 1/3 als quatre mesos.
- En aquells cursos de més de dos anys es fracciona de la següent manera: el 50% a l'inici del primer curs i el 50% restant a l'inici del segon curs.
12.- EN LA QUANTITAT ABONADA EN MATRICULAR-ME S'INCLOUEN LES TAXES D'EXPEDICIÓ DEL TÍTOL/DIPLOMA?
Les taxes d'emissió de títol o certificat que acredite la realització del curs per part de la Universitat no estan incloses en l'import de la matrícula.
13.- EXISTEIX ALGUN TIPUS DE DESCOMPTE A L'HORA D'ABONAR LA MATRÍCULA?
No a excepció d'aquells aspectes contemplats en la LLEI 32/1999, de 8 d'octubre publicada en el BOE 242 del 9 d'octubre de 1999.
14.- EN QUINS CASOS ES POT RETORNAR L'IMPORT DE LA MATRÍCULA?
Una vegada matriculat a l'estudiant que es done de baixa per causes justificades abans de 10 Dies **habiles transcorreguts des de l'inici del curs se li retornarà el 50% de l'import de la matrícula. L'anul·lació es justificarà sempre per alguna de les següents causes sobrevingudes: malaltia, treball, menyscapte econòmic de la unitat familiar o qualsevol altra causa que, segons el parer del director o directora, es considere equiparable a les anteriors.
15.- ÉS POSSIBLE EL PAGAMENT DE LA MATRÍCULA PER TRANSFERÈNCIA BANCÀRIA?
Solament s'admetrà en casos excepcionals, quan l'alumne residisca en l'estranger o quan resulte impossible el pagament mitjançant el procediment estàndard (rebuts per finestreta -per al primer cobrament- o domiciliació bancària -per als segons pagaments-)
16.- EL PAGAMENT DE LA MATRÍCULA INCLOU ALGUN TIPUS DE SEGUR?
Sí, els alumnes matriculats estan coberts per una Assegurança d'accidents i Responsabilitat a l'entorn del curs.
17.- EXISTEIX LA POSSIBILITAT DE REALITZAR PRÀCTIQUES EN EMPRESES O INSTITUCIONS?
Sí, sempre que ho contemple l'organització dels estudis. Aquestes pràctiques poden formar part del pla d'estudis i en aquest cas les han de realitzar tots els alumnes matriculats o poden ser un complement formatiu addicional a la programació acadèmica i no és necessari que les realitzen tots els alumnes matriculats. Es poden realitzar fins a 900 hores de pràctiques.
18.- ÉS NECESSARI REALITZAR ALGUN CONVENI PER A REALITZAR LES PRÀCTIQUES EN EMPRESES/INSTITUCIONS?
Sí, és necessari subscriure un Conveni entre la Universitat l'empresa/institució per al desenvolupament de les pràctiques. Aquest Conveni es gestionarà pel Director dels estudis a través de la Fundació Universitat Empresa de València i haurà d'arreplegar les dades bàsiques de l'activitat a realitzar durant les pràctiques així com les signatures dels alumnes, tutors de l'empresa i tutors de la Universitat.
19.- QUIN ÉS EL SISTEMA D'AVALUACIÓ?
L'organització de cada curs indicarà els procediments d'avaluació específics, però en qualsevol cas, la superació de proves o exàmens és un requisit necessari per a l'obtenció de Títols Propis. Només quan es finalitza el postgrau i estan les actes es pot sol·licitar el certificat i/o títol acreditatiu de la seua realització.
20.- COM PUC FER LA PREINSCRIPCIÓ A UN CURS?
Pots fer la preinscripció a un títol propi electrònicament a través de l'apartat que trobaràs a la web del mateix.
També pots imprimir la fitxa de preinscripció que s'indica
a continuació, emplenar-la i enviar-la juntament amb tota la documentació sol·licitada per mail a
informacion@adeituv.es o per correu (o en persona) a:
Fundación Universidad Empresa de Valencia
Plaza Virgen de la Paz, 3
46001 Valencia.
AJUDES PER A TÍTOLS PROPIS DE POSTGRAU
Resolució de 30 d'abril de 2019, de la vicerectora d?Estudis i Política Lingüística de la Universitat de València, per la qual es convoca i s?estableixen les bases reguladores de la convocatòria d?ajudes per a cursos de postgrau propis de la Universitat de València, curs acadèmic 2018-2019. Podeu consultar-la punxant en el següent enllaç:
Convocatòria ajudes cursos de postgrau propis 2018/2019
Publicació en el DOGV
FUNDACION ESTATAL PARA LA FORMACION EN EL EMPLEO
Anualment, s'assigna a les empreses una quantia en concepte de crèdit per a formar als seus recursos humans. Una vegada realitzada la Formació, el gasto es deduïx de les cotitzacions a la Seguretat Social. En cas de no utilitzar el crèdit per a la formació dins de l'any en curs, no podrà ser utilitzat l'any següent i l'empresa perdeix eixa quantitat destinada a formació.
Totes les empreses adscrites al Règim General de la Seguretat Social i que realitzen accions formatives per als seus empleats i que cotitzen per formació professional, podran disposar d'un crèdit anual resultat de la quantia ingressada per l'empresa durant l'any anterior.
Per a obtindre més informació sobre este tipus d'ajudes, pot consultar la pàgina web de la Fundación estatal para la formación en el empleo:
https://www.fundae.es/