Diploma d'Especialització en Anàlisi Econòmica del Dret

1a Edició - Codi 21222460

Dades generals

Curs acadèmic: Curs 2021/2022

Tipus de curs: Diploma d'Especialització

Nombre de crèdits: 30.00 Crèdits ECTS

Preinscripció al curs: Hasta el 07/02/2022

Data inici: Febrer 2022

Data fi: Juliol 2022

Matrícula: 1450 € (import preu públic) Graduats universitaris i professionals del dret
1.000 € (import preu públic) Per a aquells estudiants que compten amb una nota mitjana del seu expedient acadèmic (en títols oficials) igual o superior a 9, sobre una escala de 0 a 10.

Requisits d'accés: El Diploma va dirigit a: - Graduats, llicenciats i diplomats universitaris. - Empleats públics amb titulació universitària. - Professionals del Dret. - Estudiants als quals els quede menys d'un 10% per a obtindre el seu títol de grau, sempre que obtinguen el títol en el mateix any acadèmic.

Modalitat: On-line

Col·laborador: Asocación Española de Derecho y Economía / European Association of law and Economics

Horari i Lloc d'impartició

Lloc d'impartició: España, Argentina, Chile, Perú y Estados Unidos

Horari: Dimarts i Dimecres, de 17.00 a 20.00 hores (horari espanyol),

Més informació

Objectius del curs

Les institucions i, en particular, els sistemes jurídics afecten de manera notable al desenvolupament econòmic d'una societat. Per a entendre el funcionament d'una economia, és important analitzar a través de quins canals les regles i institucions jurídiques incideixen sobre les conductes d'organitzacions, empreses i consumidors. D'un altre costat, l'Economia ofereix eines teòriques i empíriques que permeten millorar la nostra comprensió dels fenòmens jurídics. La utilització de maneres de pensar, instruments analítics i mètodes quantitatius originaris de l'Economia ha transformat de manera radical la manera d'entendre i fer tant el Dret com la ciència jurídica, a través del que s'ha batejat com l'«anàlisi econòmica del Dret» (AED o Law and Economics).

El AED resulta enormement útil per a la pràctica i la teoria del Dret. D'antuvi, hi ha multitud de conceptes, idees i arguments bàsics procedents de la teoria econòmica que sonen constantment en el debat públic general i que qualsevol jurista competent hauria d'incorporar a la seua «caixa d'eines». No obstant això, la principal utilitat del AED deriva que el mateix permet conéixer, explicar i predir com interacciona el sistema jurídic amb la realitat, això és, quin és o pot ser l'impacte del Dret sobre aquesta realitat i viceversa, com influeix aquesta sobre aquell. El AED ajuda a saber com reaccionaran les persones enfront de les normes jurídiques, quines conseqüències tindrà aqueixa reacció per al benestar social i com poden afectar diversos factors socials al contingut d'aqueixes normes. El AED permet avaluar si una solució jurídica constitueix els incentius adequats perquè els seus destinataris v. gr. les parts d'un contracte es comporten de manera que es maximitze la satisfacció de certes finalitats. A més, el AED pot i eventualment ha de ser emprat per a aplicar i interpretar l'ordenament jurídic vigent i precisar quina és la solució que el mateix prescriu per a un cas concret.

Leer más

Objectius professionals

El Diploma proporciona una especialització que pot resultar especialment valuosa per a dos tipus d'estudiants:
En primer lloc, per als graduats que pretenguen desenvolupar una carrera acadèmica en qualsevol de les branques del Dret, especialment (però no sols) en aquells sectors en els quals la perspectiva del AED ha adquirit major rellevància: Dret patrimonial privat (contractes, danys, propietat, competència i societari) i Dret públic regulador. És previsible que en el món acadèmic jurídic de parla hispana el AED continue adquirint cada vegada més importància, com ha ocorregut i encara està ocorrent en les grans Escoles de Dret nord-americanes i algunes Facultats de Dret europees, que lideren la producció científica mundial en l'àmbit jurídic.
En segon lloc, el Diploma resulta especialment apropiat per als graduats que estiguen exercint o pretenguen exercir professionalment en aquests sectors en els quals el AED té major rellevància. El coneixement de les conseqüències i implicacions econòmiques que poden comportar diferents solucions jurídiques (per exemple, els termes d'un contracte) resulta especialment important i valuós en aquests sectors. Per aquest motiu els juristes amb coneixements econòmics i, en particular, de AED siguen molt benvolguts en els grans bufets d'advocats i en les assessories jurídiques de les grans empreses privades i organitzacions públiques.

Leer más

Preinscripciò al curs

Solicita información

He llegit i accepto la informació proporcionada sobre protecció de dades i Política de Privacitat de ADEIT.

Consento rebre informació sobre els títols propis de la Universitat de València.

Todos los campos son obligatorios

El formato de teléfono es incorrecto

El formato de correo electrónico es incorrecto

Mensaje recibido correctamente. Nos pondremos en contacto con usted lo antes posible

Error en el envío. Póngase en contacto con nosotros mediante correo electrónico

Debe aceptar la política de privacidad de ADEIT.

Responsable: Universitat de València. Edifici del Rectorat. Av. Blasco Ibáñez, 13. 46010-València.
Delegat de Protecció de Dades: D. Javier Plaza Penadés lopd@uv.es
Finalitat: Enviar informació rellevant de cursos de postgrau.
S'obtenen perfils a fi de personalitzar el tracte conforme a les seves característiques o necessitats i poder així dirigir-li les novetats més convenients.
Legitimació: Per a l'enviament d'informació sobre els títols propis de la Universitat de València la base de legitimació és el consentiment de l'interessat.
Destinataris: Fundació Universitat-Empresa de Valéncia and Universitat de València
Termini: Les dades de l'Usuari seran conservats fins que sol·liciti la seva baixa, s'oposi o revoqui el seu consentiment.
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades així com altres drets com s'explica a la informació addicional.
Amplieu informació: www.adeituv.es/politica-de-privacidad.

SI, ENVIA
 
Imprimir la informaciò
 
Ajudes / Beques
FAQS