Màster Propi de Trasplantament de Progenitors Hematopoiètics-Inmunoteràpia i Teràpia Cel·lular

1a Edició - Codi 20721112

Dades generals

Curs acadèmic: Curs 2020/2021

Tipus de curs: Màster Propi

Nombre de crèdits: 83.00 Crèdits ECTS

Matrícula: 400 € (import preu públic)

Requisits d'accés: Llicenciats i Graduats Universitaris pertanyents a l'àmbit del curs. Un 95% de les places seran per a mèdics hematòlegs. Un 5% per a altres llicenciatures o graus. En tots els casos tindran prioritat aquells alumnes que tinguen relació amb unitats de trasplantament hematopoètic o unitats CART autoritzats/realitzen assajos clínics CART que treballen en el territori nacional. Tindran prioritat els facultatius especialistes i, si escau, es valorarà l'any de formació i la complexitat de la unitat de trasplantament en la qual treballe i de la funció que exercisca en aquesta unitat. També es tindrà en consideració haver realitzat la preinscripció en anys anteriors. Serà imprescindible que l'alumne preinscrit emplene al 100% el formulari que se li enviarà per a recopilar aquesta informació.

Modalitat: On-line

Patrocinador:

Merck, Sharp & Dohme de España, S.A.

Direcció

Organitzador: Departament de Medicina

Direcció: Carlos Solano Vercet. Catedrático de Universidad. Departament de Medicina. Universitat de València.
Miguel Ángel Sanz Alonso. Investigador emérito del IIS La Fe. Catedrático de Medicina y Profesor Honorario de la Universidad de Valencia.

Més informació

Objectius del curs

Disposar d'una formació especialitzada que incloga tant a professionals sanitaris novells incorporats al sistema sanitari, com a aquells professionals que requerisquen actualitzar-se, és fonamental. Adquirir coneixements especialitzats de les bases biològiques i clíniques del TPH és l'objectiu principal del Màster Propi en Trasplantament de Progenitors Hematopoètics-Immunoteràpia i Teràpia Cel·lular.

Dins del programa del Màster Propi en Trasplantament de Progenitors Hematopoètics-Immunoteràpia i Teràpia Cel·lular, es contemplaran aspectes generals i biologia del trasplantament, així com la immunologia i genètica molecular en el TPH. S'estudiarà a més la selecció i valoració del donant i el pacient, a més de les bases del tractament de condicionament. Inclou també la farmacologia de *inmunosupresores, incloent l'obtenció i processament de progenitors hematopoètics. Es tractarà sobre el suport transfusional, la teràpia cel·lular post TPH, així com el maneig del pacient i complicacions del TPH, entre altres temes.

Leer más

Objectius professionals

Un dels tractaments que té enorme importància és el trasplantament hematopoètic (*TPH), perquè permet la curació d'un gran nombre de malalties neoplàsiques, siguen de tipus genètic o immunològic. Des de fa 40 anys, el nombre de trasplantaments d'aquest tipus ha augmentat considerablement, realitzant-se a la data més de 50.000 cada any a tot el món, sent la majoria a Amèrica del Nord i a Europa. Donada la complexitat que comporta aquest tipus de tractaments, que a més requereixen instal·lacions i equipament especials, és necessària comptar amb professionals sanitaris altament qualificats. Aquesta és una raó de pes perquè la Universitat de València, sempre atenta a les necessitats de la societat, oferisca el Màster Propi en Trasplantament de Progenitors Hematopoètics-Immunoteràpia i Teràpia Cel·lular.

A Espanya es realitzen més de 3000 *TPH a l'any en 80 unitats de *TPH, de les quals 40 realitzen *TPH al·logènic. Donada la complexitat dels processos involucrats en aquesta mena de tractaments i la variabilitat dels equips de *TPH, es fa necessari requerir d'una acreditació d'excel·lència d'unitats o programes de *TPH, destacant el model *JACIE, que exigeix una formació continuada dels professionals. Al mateix temps, existeixen continus avanços en l'àmbit, incloent àrees involucrades com la immunologia, l'hemoteràpia, la farmacologia o la microbiologia. Tot això comporta a la necessitat de comptar amb professionals especialitzats i actualitzats, per la qual cosa el Màster Propi en Trasplantament de Progenitors Hematopoètics-Immunoteràpia i Teràpia Cel·lular és una excel·lent opció de formar-se.

Leer más

Solicita información

He llegit i accepto la informació proporcionada sobre protecció de dades i Política de Privacitat de ADEIT.

Consento rebre informació sobre els títols propis de la Universitat de València.

Todos los campos son obligatorios

El formato de teléfono es incorrecto

El formato de correo electrónico es incorrecto

Mensaje recibido correctamente. Nos pondremos en contacto con usted lo antes posible

Error en el envío. Póngase en contacto con nosotros mediante correo electrónico

Debe aceptar la política de privacidad de ADEIT.

Responsable: Universitat de València. Edifici del Rectorat. Av. Blasco Ibáñez, 13. 46010-València.
Delegat de Protecció de Dades: D. Javier Plaza Penadés lopd@uv.es
Finalitat: Enviar informació rellevant de cursos de postgrau.
S'obtenen perfils a fi de personalitzar el tracte conforme a les seves característiques o necessitats i poder així dirigir-li les novetats més convenients.
Legitimació: Per a l'enviament d'informació sobre els títols propis de la Universitat de València la base de legitimació és el consentiment de l'interessat.
Destinataris: Fundació Universitat-Empresa de Valéncia and Universitat de València
Termini: Les dades de l'Usuari seran conservats fins que sol·liciti la seva baixa, s'oposi o revoqui el seu consentiment.
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades així com altres drets com s'explica a la informació addicional.
Amplieu informació: www.adeituv.es/politica-de-privacidad.

SI, ENVIA
 
Imprimir la informaciò
 
Ajudes / Beques
FAQS